Álmomban láttam egy égi együttállást, a Holdat, a Merkúrt, a „MAG-ot” és a „Csillagkoronát”, legalábbis ezek voltak az álombeli neveik. Azt hallottam, hogy „ekkor van az ideje annak, hogy meg tudjon érkezni, be tudjon töltődni mindenkinek az, ami teljessé teszi, boldoggá teszi.” Ami ha meglenne, akkor boldog lenne. „Mindez a rák jegy minőségével valósul meg, a 4-es számokkal (ami a rák jeggyel analóg), és érkezett egy arany napsugaras forma, ami a szívre fókuszált.”

Felébredtem, elkezdtem keresni olyan időt, amikor valami hasonlót látok. Aztán eljutottam a MAGfesztivál kezdő időpontjáig, 2024. augusztus 5. 10:00 Békés. Legalábbis ekkor nyitjuk a kapukat. A „támogatók házában” (XI. ház) ott találtam a Holdat, a Merkúrt, a Napot („MAG”) és a Vénuszt (felteszem, ő lehetett a „Csillagkorona” mint az Esthajnalcsillag). A képlet lényegi pontja a Lilith, pontosan együttállva az Asc-sel, ami mutatja a legmélyebb vágyainkat, ami nélkül „nem kerek”, tehát aminek a megérkezésével boldognak, teljesnek éreznénk magunkat. Ezzel indul az I-es ház, tehát ez itt a téma, az út. Mérlegben. Eléggé összecseng az álmommal ez is, mutatja azt a helyet, ahol leginkább szükségünk van gyógyulásra, mély seb, mély vágy vagy hiány, ami teljesülni készül, kiegyensúlyozódni. Az elérendő és elérhető cél (X. ház) a rák jegyében áll. Szóval ez is stimmel. Ezt úgy értelmezem, hogy ami itt elérhető és elérendő, az a szeretet, szeretettség és összetartozás érzése. A 4-es házban lévő Plútó is segít gyökeres változásokat elérni az otthon, szeretettség, együttérzés, összetartozás témáiban.

A MAGfesztivál képletében a Nap (a MAG), a dolog természetét mutatja. Egy oroszlán Napról van szó (rálátás, sorsuralás, fény), amit támogat a Jupiter, a nagy szerencsebolygó és sorsbolygó és a Mars, erővel és akarattal. A Jupiter és a Mars támogató energiái az Ikrek területéről érkeznek, így a
kommunikációnak, tanulásnak nagyon kedvező idő. Érdekesség, hogy a Jupiter feszítő/teremtő fényszögben (quadrátban) áll a Szaturnusszal, a másik
sorsbolygóval. Azt láttam ebben, hogy a két sorsbolygó feszültsége érezhető, a Szaturnusz mint az Igazság és karma és a Jupiter mint egy kegyelmesebb típusú Szeretet (bölcsesség, szerencse, támogatás, béke) különböző módon rendezné a jelen problémáinak megoldását, és így a jövőt és az emberek sorsát. Végül igazság és szeretet is lesz, de ha csak a szaturnuszi erő érvényesül, az a fizikai síkon lehet nagyon kemény, míg ha benne van a jupiteri béke és kegyelem, akkor a változás lehet barátságosabb. A végén úgyis helyreáll minden.

Kérdés, hogy mekkora drámát élünk meg közben. E két sorsbolygó közül a Jupiter áll támogató viszonyban a Nappal, az adott időszak (MAGfesztivál kezdete) természetével. És valóban. Azért szervezzük, mert fejlődésen és emelkedésen keresztüli változást szeretnénk a közösségben, és ha lehet, minél kevesebb traumát vagy újabb sérülést a kollektív tudatban.
Vannak még érdekességek, például a Napot tehát a dolog természetét, a rálátást, sorsuralást támogató, VII-es házas kos sárkányfej, ami a karmatengely csúcsa vagyis felszálló holdcsomópont. Tehát ami látszik kifelé a folyamatból, az egy új, indító, tüzes, önmegvalósító energia, a társ vagy a párkapcsolat energiájában.

Figyelni kell majd a belső rugalmasságra, mert a Holdhoz és a Merkúrhoz quadráttal érkezik a bika Uránusz, szóval a fizikai sík hirtelen fordulatai, ötletek, változások piszkálgathatják a belső megélésünket és a kommunikációt, szóval legyünk majd rugalmasak, nem kell egyszemélyben
mindent kontrollálni, óriás támogatás van ezen az időn.
Szóval Hold, Merkúr, Mag, Csillagkorona :D, a rák szeretettelisége és a Jupiter-Nap békés, bölcs sorsirányítása, mely a mélyen lévő hiány betöltését célozza.

Dr. Szentgyörgyi Barbara