2024-ben is megrendezzük a MAGfesztivált!
Augusztus 5-12., Békés, Dánfoki Üdülőközpont

Fesztivál Bemutatás

A tavalyi négy napos rendezvény után most egy hétig tart a fesztivál, így lesz elég időnk elvonulni, elmélyülni, a tiszta tudatosságunkra hangolódni! Idén a helyszín a Körös-parton egy gyönyörű fákkal borított, közvetlen strandkapcsolattal, többféle szálláshellyel, sátorozási lehetőséggel rendelkező 20 hektáros terület!

Az üdülőközpont adottságai miatt akár összeköthető a rendezvény családi vagy baráti csoportos nyaralással is, hiszen vízisportok, sportpályák, gyönyörű természetes strand is rendelkezésre áll, míg a tudatosodást segítő sokszínű előadások, meditációk, koncertek, hangfürdők, jóga, edzés, öko-kerekasztalok, gyógynövényes és ételkészítő workshopok, alkotás, energiakezelés, tűzjárás, jegesmerülés iránt érdeklődők is megtalálhatják, amit keresnek. A 300 m2-es előadói sátor mellett számos tematikus helyszínnel készülünk! Lesz Jógaliget, Meditációs színpad, Vegántér, Ökotér, Alkotótér, Kezelő sátor és a gyerekeknek Öko-Játszóház gyermekfelügyelettel.

A három fő pillér idén is a Tudatosság – Önismeret, Egészség – Életmód és a Fenntarthatóság – Környezetvédelem. A tavalyi fesztivál hangulatát megőrizve, idén sem tervezünk vásárt, hogy mindenki valóban befelé figyelve, a fogyasztási késztetéstől szabadon tudjon pihenni. A rendezvény idén is vegán, zöld szemléletű, alkohol- és tudatmódosító szer mentes.

Szeretettel várunk mindenkit, aki feltöltődni, megújulni, MAGára találni és közben pihenni, nyaralni szeretne, békés, tiszta közegben!

A Fesztivál helyszíne

Békés Dánfoki Üdülőközpont

BÉKÉS helyen várunk Benneteket az idei MAGfesztiválon! 🙂

A Kettős-Körös torkolatának köszönhetően természetközeli hangulatban töltheted velünk a hetet a Békés-Dánfoki Üdülőközpontban.

Itt lehetőséged lesz mind az aktív, mind a passzív pihenésre. A folyó környéke egyaránt lehetőséget ad relaxációs percekre, és sportolási lehetőségekre is a fesztiválhangulat mellett.

A tábor melletti fokozatosan mélyülő, homokos partú szabadstrand, melynek biztonságát vízimentő garantálja a kicsik és a nagyok számára egyaránt vonzó. A tábor területén focipálya, röplabda pálya, strandfocipálya, KRESZ pálya is megtalálható, emellett hatalmas füves tér kínál lehetőséget szabadtéri játékokhoz. A meditációkat és jógákat a hatalmas árnyas fák alatt gyakorolhatjuk, mivel a tábor nagy része egy erdős-ligetes park, így a sátrak is árnyékban lesznek! 

A felejthetetlen kikapcsolódáshoz hozzájárul, hogy lehet kisebb vízitúrákat és biciklitúrákat is tenni a Körösön, illetve a környékén haladó kerékpárúton. Mindehhez az üdülőben lehet bérelni kerékpárt, kajakot, kenut, csónakot, és még sárkányhajót is!

Jegyek

A MAGfesztiválra belépni érvényes jeggyel lehet augusztus 5-én 10.00-tól 12-én 10:00-ig. A programok augusztus 5-én délután kezdődnek és 12-én reggelig tartanak. Részt lehet venni a fesztiválon hetijeggyel, hétvégi jeggyel és napijeggyel, felnőtt (21 év felett), ifjúsági (14-21 év között) és gyerek (7-14 év között) kategóriák szerint. 7 évnél fiatalabb gyerekeknek a részvétel ingyenes.

A MAGÉLET aranyfokozatú támogatói meghívott vendégként részt vehetnek a teljes fesztiválon!

Kérjük lehetőség szerint támogatóként segítsd céljainkat! Április 30-ig 50.000 ft-os Támogatás befizetésével aranyfokozatú támogatóvá válsz, amellyel segíted alapítványunknak az önfejlesztés, az egészséges életmód és a fenntarthatóság területén végzett tevékenységét. Az aranyfokozatú támogatóknak tiszteletjegyet küldünk és vendégként – sátorhelyet is biztosítva – várjuk a MAGfesztivál teljes idejére augusztus 5-12. között!

A támogatást és a jegyvásárlást is online bankkártyás fizetéssel intézheted!

JEGYTÍPUSOK ÉS ÁRAK

Részt lehet venni a fesztiválon hetijeggyel, hétvégi jeggyel és napijeggyel.

A hetijegy belépésre jogosít a teljes fesztivál idejére: augusztus 5-én 10.00-tól 12-én 10.00-ig. A hetijegy tartalmazza az összes programot és a sátorhelyet.

A hétvégi jegy belépésre jogosít augusztus 9-én 7.00-tól 12-én 10.00-ig, (péntektől hétfőig). Erre az időszakra tartalmazza az összes programot és a sátorhelyet.

A napijegy az adott napon reggel 7.00-tól másnap reggel 7.00-ig szól. Erre az időszakra tartalmazza az összes programot és a sátorhelyet. A másnapi programokon nem lehet vele részt venni, a fesztivál területét másnap reggel 9.00-ig kell elhagyni.

A sátorban alvó 18 év feletti résztvevőknek az idegenforgalmi adót a helyszínen szükséges fizetni, ami éjszakánként 200 ft (ezt nem tartalmazzák a jegyek).

Hetijegy ár 21 év feletti résztvevőknek:

 • Early Bird kedvezmény: Április 1-30. között: 50 000 Ft
 • Május 1. – Június 30. között: 55 000 Ft
 • Július 1. – Augusztus 4. között: 60 000 Ft
 • A fesztivál ideje alatt: 65 000 Ft

Ifjúsági hetijegy (14-21 éves kor között): 30 000 Ft

Gyerek hetijegy (7-14 éves kor között): 15 000 Ft

0-7 éves kor között ingyenes a részvétel!

Hétvégi jegy (21 év felett): 40 000 Ft

Ifjúsági hétvégi jegy (14-21 éves kor között): 23 000 Ft

Gyerek hétvégi jegy (7-14 éves kor között): 11 000 Ft

Napijegy hétköznap (kedd, szerda, csütörtök): 13 000 Ft

Napijegy hétvégén (péntek, szombat, vasárnap): 16 000 Ft

Hétfői napijegy: 5.000 ft (a keddi napijeggyel ingyen látogathatók a hétfői programok)!

Ifjúsági napijegy (14-21 éves kor között): 8 000 Ft

Gyerek napijegy (7-14 éves kor között): 4 000 Ft

SZÁLLÁSFOGLALÁS

Általános információ minden szállástípushoz

 • A sátorozás díját a jegyek ára tartalmazza. Sátorozni már egy éjszakától is lehet (heti jeggyel végig, hétvégi jeggyel péntek reggel 7.00-től hétfő 10.00-ig, napijeggyel reggel 7.00-től a következő reggel 9.00-ig lehet sátorozni.)
 • Minden a fesztivál területén lévő szállás (beleértve a sátrakat is) 2024. augusztus 5. hétfő 10:00 órától foglalható el, a kiköltözés 2024. augusztus 12. hétfő 10:00 óráig történik.
 • A szállások minimum 6 éjszakára foglalhatók! 
 • 18 éves kor felett (annak aki érvényes diákigazolvánnyal nem rendelkezik) a Dánfoki Üdülőközpont  által a 2024-es évre meghatározott idegenforgalmi adó fizetendő, ami 200 Ft/fő/éj (diákoknak, 18 év alatti gyermekeknek nem kell).
 • Szállás lemondási feltételei: A foglalás időpontjától függetlenül – lemondási díjként 2024. 03. 31-ig történő lemondás esetén a szállás teljes összegének 10%-a, 2024. 05. 31-ig történő lemondás esetén a szállás teljes összegének 40%-a, 2024. 06. 30-ig történő lemondás esetén a szállás teljes összegének 60%-a, míg 2024.06.30. utáni lemondás esetén a szállás teljes összege a Rendezvényszervezőt illeti meg.
 • Parkolási lehetőség lesz a látogatók részére.

Panzió

Kényelmes fesztiválhangulat az Üdülőben lévő panzióban.

A panzió szobái 2 illetve 3 ágyasak. Minden szoba fürdőszobával felszerelt. Található kis közösségi tér hűtővel és terasszal.

Ára:
2 ágyas 10.000 Ft/fő /éj vagy 20.000 Ft/szoba/éj
3 ágyas  8.000 Ft/fő /éj vagy 24.000 Ft/szoba/éj

Körépület

hogy ne legyünk túl szögletesek

A körépület 5 db szálló egységből tevődik össze. Egy egységhez 1 db fürdőszoba és 2 db 7 ágyas szoba tartozik. Közel helyezkedik el a vízparthoz, így ideális környezetet biztosít.

A fesztivál ideje alatt lesz külön női és külön férfi 7 ágyas szoba (így egyedül érkező vendégek is foglalhatják), illetve a szobák egyben is foglalhatók társaságok/családok részére

Ára:
6.000 Ft/fő /éj vagy 35.000 Ft/szoba/éj

Jurta-élmény

nomád hangulat a fesztivál ideje alatt!

A jurta fapadozattal rendelkezik,  5 méter átmérőjű és 6 tábori ágy van benne, ágynemű garnitúrával. Fürdésre a vendégek az üdülő nagy központi vizesblokkját tudják használni. Nincs áram, de a telefonok töltésére lesz lehetőség a fesztivál ideje alatt.

A fesztivál ideje alatt lesz külön női és külön férfi jurta (így egyedül érkező vendégek is foglalhatják), illetve a szobák egyben is foglalhatók társaságok/családok részére.

Ára:
5.000 Ft/fő /éj vagy 26.000 Ft/jurta/éj

Faházak

retro hangulatú szállásnak.

Számos faház áll rendelkezésre, amelyekben egy vagy két szoba van. Fürdésre a vendégek az üdülő nagy központi vizesblokkját tudják használni. A 8 és a 12 fős faházak közül a fesztivál ideje alatt lesznek külön női és külön férfi blokkok (így egyedül érkező vendégek is foglalhatják), de ezek is foglalhatók egyben is társaságok/családok részére

Ára:

3 fős szoba 7.000 Ft/fő /éj vagy 20.000 Ft/szoba/éj
4 fős szoba 6.500 Ft/fő /éj vagy 24.000 Ft/szoba/éj
5 fős szoba 6.000 Ft/fő /éj vagy 26.000 Ft/szoba/éj
6 fős szoba 5.000 Ft/fő /éj vagy 26.000 Ft/szoba/éj
8 fős szoba 4.000 Ft/fő /éj vagy 28.000 Ft/szoba/éj
10 fős szoba 4.000 Ft/fő /éj vagy 35.000 Ft/szoba/éj
12 fős szoba 4.000 Ft/fő /éj vagy 48.000 Ft/szoba/éj

Sátorhelyek

hogy közel legyünk a természethez.

A sátorhelyek a jegy árában foglaltak. Sátorozni az arra kijelölt helyeken lehet.

Tisztálkodási, zuhanyzási lehetőség az üdülőközpont közösségi fürdőjében.

A FOGLALÁSHOZ KÉRJÜK TÖLTSD KI A LENTI ŰRLAPOT

Ha több szobát vagy több típusú szállást szeretnél foglalni, esetleg különleges kérdésed van, akkor szállásonként adj le külön rendelést vagy írj nekünk e-mailt – info@magelet.hu

Fellépők

AKIK VELÜNK LESZNEK:

(A lista folyamatosan bővül!)

Aranyosi Tímea és Havasi László – Öko játszóház

Categories: CSÜTÖRTÖK, MŰVÉSZEK, JÁTSZÓHÁZ, PÉNTEK, SZOMBAT, VASÁRNAP

“Szeretettel várunk Titeket a MAGfesztivál öko-játék terében!
Különleges ismeretterjesztő és szórakoztató játékok, kreativitásotokat előhívó kézműves foglalkozásokkal várunk Titeket! Mesesarok és kincskereső játékkal is bekapcsolódhattok a fesztivál ideje alatt.

Aranyosi Tímea vagyok, és gyerekkorom óta érdekelt a Földünk védelme, így később szakmámnak is a környezetvédelmi mérnökséget választottam, de önkénteskedtem több környezetvédelmi szervezetnél is, pl.: Zöld-Híd Alapítvány, Greenpeace, és végül az ÖKOVÁROS-ÖKORÉGIÓ Alapítvány környezeti nevelő munkatársa voltam. A munkám során Földünk kincseiről és annak megóvásáról játékosan tanítottam gyerekeket, illetve időnként ők is tanítottak engem. 🙂

Örömmel fogadtuk el párommal, Havasi Lászlóval a fesztiválra való felkérést, és izgatottan várjuk a Veletek való találkozást.
A programot úgy állítottuk össze, hogy kicsiknek-nagyoknak de akár szüleiknek is legyen érdekes élmény, és játékos tapasztalás az Öko-színpad mellett.

Gyertek velünk egy játékos és kreatív ismerkedésre a Földünkről és életmódunkról.
Aranyosi Tímea és Havasi László”

Aranyosi Tímea és Havasi László – Öko játszóház

Baranyi Edit

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK

Baranyi Edit rövid előadás után terepbejárást vezet majd, és a gyűjtött vadnövényekből főző workshopot tart.

“Hosszú út előzte meg a vadnövényekból való ebédkészítést.  Szegeden egy panell lakásban nőttem fel, ahol sok minden magától értetődő volt: a víz a csapból, a fűtés a radiátorokból. Az élet egyéb területe már nem volt ennyire kényelmes és könnyű, mint este alábújni a forróvizes tus alá, bár azt is ösztönösen éreztem, hogy nem ez az igazi élet.
Az igazi életért küzdeni kell, meg kell érte dolgozni, és mint a futóversenyen, amikor dobogóra álltam végül, nos, azt is sok-sok munka előzte meg.
Így végtelenül örültem, amikor kertes házba költöztünk egy kicsiny dunántúli faluba, Szárra hogy lám, itt nincs gáz bevezetve, itt akkor lesz meleg, ha előtte begyújtunk. Bár áram itt is volt, így melegvíz is volt, de legalább a ház melegéért dolgozni kellett. Megszerettem a fa illatát, a hasogatás látványát, a küzdést a fával. Ma is szeretem, bár ma már sajnálom az erdőket is, hogy hihetelenül gyorsan pusztulnak.

De az erdőt magát végtelenül szeretem. Erdőfürdő, olvastam valahol, és valóban. Míg a víz a testet tisztítja, addig az erdő hangos csendje a lelket hozza helyre.
Vágyakozni kezdtem a szegedi és pesti kávéházak, mozik, sétálóutcák, iskolák, szerkesztőségek színes kavalkádja után az egyszerű munkás élet iránt. Itt, Száron tanultam meg sajtot készíteni, szappant főzni, szőni, jurtát készíteni, megtanultam, hogy a növények nem hangosan beszélnek, de igenis van szavuk, és milyen jó a közelükben lenni. Tanulom a szív csöndjét is, ahol Isten halk és szelid hangja hallható, főképp akkor, ha kivetem magamból az önzést, a tapintatlanságot, a kevélységet, a gőgöt, a bujaságot, a torkosságot, és mindennap arra kérem a teremtő Istent – imában- , hogy legyen velem, és segítsen. Így olykor sikerül adni, áldás lenni mások számára is.
Valahol ez az igazi élet.
Ahogy Isten is ad minden reggel, amikor felébredek, a Napot, a fény játékos sugarát a hálószoba falán, a diófa hatalmas és jól eső árnyékát a kertben, a tüdőmben a levegőt, azt hogy lélegzem – ezt mind kapom Tőle. Csupa ajándék egy nap, tele apró meglepetésekkel, örömökkel, találkozásokkal.
Ha mindezt, magát a létezést így szemlélem, kozmikus valóságában, akkor az élet egy hatalmas Jó és Szeretet, ami mögött ott lapul maga a Jóség és Szeretet forrása, maga Isten. Minden, ami teremtetett, jó, és benne maga az ember, vagyis én és te is, jó vagyok és jó vagy. Ezzel a tudással már lehet élni.”

Baranyi Edit

Bergovecz László

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK

A Fenntarthatóság-Ökotudatosság színpadán vendégünk lesz a Magyar Vegán Egyesület elnöke, Bergovecz László! Tanulmányai szerint formatervező, kreativitását vegán aktivistaként kamatoztatja. Lehetővé tette Magyarországi fejezetét a Növényi Konferenciának (Plant Powered Perspectives – Hungary / a konferencia a legnagyobb gyártók vegán törekvéseit foglalja össze). Az egyik alapítója a Vegan Business Circle-nek. Szintén alapítója és vezetőségi tagja a NÉGYOSZ-nak. BergO nagyon fontosnak tartja a diskurzust a társadalom morális fejlődése körül, a civilizáció virágzása érdekében. Tetteivel az embert próbálja kedvesebbé, alázatosabbá és együttérzőbbé tenni a kultúra tágításának segítségével.
Előadása a veganizmus és a környezettudatosság összefüggéseit vizsgálja.

Bergovecz László

Dr. Borbély Katalin

Categories: ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT

Dr. Borbély Katalin a nyugati orvoslásban is nagyon tapasztalt mint sürgősségi és háziorvos és a funkcionális medicinával, életmód- és táplálkozásterápiával, hipnózissal, akupunktúrával és homeopátiával is mélyen foglalkozott.

“Mentőorvosként kezdtem orvosi pályafutásom. Villogó kéklámpa és sziréna mellett tanultam az orvoslást, hangsúllyal a sürgősségi ellátáson. 13 év elteltével, negyedik gyermekünk születése idejében, „váltottam” a háziorvoslásra két alapvető okból. Egyrészt dacára a látványos, sikeres mentéseknek, óriási lelki teherré vált, hogy voltaképpen nem tudtam követni a betegek sorsát, akikkel munkám során találkoztam, pedig ezt egyre fontosabbnak láttam. Másrészt úgy adódott, hogy éppen szabaddá vált egy háziorvosi állás a lakóhelyünk közelében, ami négy gyereket mellett szintén nem volt mellékes szempont.

Hatalmas elvárásokkal kezdtem a körzeti munkát, és túl hamar értek a pofonok, mivel a krónikus bajokkal küszködő betegek nem gyógyultak meg! Egy időre néhányuk jobban lett, de az idő múlásával tüneteik mindig visszatértek és minden csak ismétlődni vagy romlani tűnt. Mindezek miatt egyre többet és többet igyekeztem tanulni, igy megtalálva az integratív orvoslás számos módszerét, amiket a napi rendeléseimen, akár az ügyeleti órákban is tudok alkalmazni. Igy lettem háziorvos és kórházi konzultáns homeopata orvos Angliában, Funkcionális Medicina licence vizsgás orvos, akupunktúrás, reflexológus terapeuta, NLP mester és Lifestyle Coach. Jelenleg az Életmódorvoslást tanulom itthon és dolgozom a háziorvosi valamint a sürgősségi ellátásban is.

Biztos vagyok abban, hogy nincs olyan tudásszint, amikor hátra dőlhetünk és azt mondhatjuk elégedetten, hogy már mindent tudunk. Nincs olyan, hogy a kitűnő minősítés kitűnő orvosi tevékenységet is jelent. Önmagukban nem számítanak a címek.
Mindezen tapasztalatok, tanulások, a szívszorítóan megható gyógyulások folyamatosan emlékeztetnek arra, hogy milyen sokat kell tanulnia egy orvosnak az életben, és soha nem mondhatja el, hogy már minden tud, vagy hogy tudja az egyedül üdvözítő módszert. Nincs olyan.

Van a beteg ember és a gyógyásza. Mindkettejükben az akarat a gyógyulásra és gyógyításra. Van a tudás és a nem-tudás nem-szégyenlése, okoskodás helyett van a tanulás, és így hol lassabban, hol gyorsabban, de haladhatunk az Egész-ség felé. Mindig csak együtt.”

Dr. Borbély Katalin

Boromisza Zsombor

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÖKO Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK
“Boromisza Zsombor vagyok, tájépítész, szakmámon belül elsősorban a tájvédelemben, természetvédelemben érzem otthonosan magam, szakértői tevékenységem főleg ezekhez a területekhez kapcsolódik. Főállásban a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusának oktatója és főigazgató-helyettese vagyok. A magánéletem és a tudományos kutatásaim egyaránt a Velencei-tóhoz kötnek, egyre jobban foglalkoztat a klímaváltozás hatása a tó hosszútávú hasznosítására. Környezeti nevelési programok szervezésével 2006 óta foglalkozom, amelyeket egyre többször össze tudok kapcsolni a hobbimat jelentő természetfotózással. A Woodapest Egyesület alelnökeként városi természetvédelmi, faültetési programok szervezésében is résztveszek. (Továbbiak a weboldalamon és a közösségi média felületemen olvashatóak: bzsombor.hu, Instagram: @boromisza_zs)”
Előadásai:
“Mi lesz a nagy tavainkkal a klímaváltozás tükrében?”
“Ökoturizmus – szemléletformálás”

Boromisza Zsombor

Cseke Szabolcs – Tücsökszabi

Categories: CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK
Egy varázslatos, ellazulós koncerttel és két gyerekeknek szóló zenéléssel, Tücsökszabi Mókával vár bennünket a MAGfesztiválon Cseke Szabolcs!
“A szeretettel, személyesen átadott élő zene, a ringató hegedűszó, a handpan, a hangtálak bongása, az áldott csend éltet, gyógyít, felemel. Összeköti rajtad keresztül az Eget a Földdel, segít megtalálni az utat belső fényed felé. Segít a tisztulási, öngyógyítási folyamatok beindításában.
Cseke Szabolcs zenepedagógus vagyok, a gyerekek Tücsökszabija, a Tücsökmantra Örömzene, az Örömóra, a HANGÖLELÉS megálmodója. Gyermekműsorok, felnőttkoncertek és zeneterápiás foglalkozások szereplője. A szeretet, az öröm és a szabadság nagykövete.
A zene gyógyító ereje, a közös dalolás, a hegedű szívtől szívig áradó hangja, a handpan és a hangtálak harmonizáló ereje segít elérni az összhangot a természettel, a transzcendenssel, embertársaiddal és önmagaddal.
Ez a pillanat maga az EGÉSZség. A gyógyulás, a kiteljesedés felé vezető út.
Gyere, és élvezd a csoportos lubickolást a zene tengerében, a ringatózást a hegedű, a handpan és a hangtálak hullámain. Ez az óra elméd lecsendesítésének, belső fényed ragyogásának ideje. Csendes jelenlét az elengedés, a megbocsátás és a hála birodalmában.
Tücsökszabi néven hangszeres, énekes, játékos készségfejlesztő foglalkozásokat, vidám, pörgős gyerekkoncerteket, és interaktív mókákat tartok óvodás és kisiskolás gyermekek számára. Ehhez a hátteret énektanári és gyermekvédelmi tapasztalataim, népzenész és gyermektáncházas múltam, széleskörű hangszerismeretem biztosítják. Saját szerzeményű dalaimmal igyekszem egy szép, örömteli világot teremteni a szülők, a gyerekek és önmagam számára.”
Szeretettel: Cseke Szabolcs hangölelő”

Cseke Szabolcs – Tücsökszabi

Csong An Szunim

Nős-gyermekes zen szerzetes, az Eredeti Fény Zen Templom apátja; tudását a világ számos országában adta már át az elmúlt két évtizedben.

Csong An Szunim a zennel egy barátja ajánlására találkozott 1990-ben. Szung Szán zen mestert Budapesten ismerte meg 1991-ben. Világiként gyakorolt 1994-ig, amikor szerzetesi fogadalmat tett, és Szung Szán zen mestertől a ‘Csong An’ = ‘tiszta szem’ nevet kapta. Hat évig tartózkodott folyamatosan Koreában, ezalatt tizenkét 90 napos és egy 100 napos meditációs gyakorlatot végzett el. Mestere 1999-ben avatta tanítóvá, ebbéli működését 2000-ben kezdte meg, mely mára már Ázsiában, Európában és az USA-ban is visszhangra talált.

Csong An Szunim

Dr. Demeter Tamás

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT

Dr. Demeter Tamás a Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület (MOTE) alapító tagja, a Fenntarthatóság-Ökotudatosság színpadon találkozhatunk vele!
“2012-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán, és közel tíz éve az egyetemi klinikán dolgozom Budapesten, ahol fogorvostanhallgatók oktatásával, betegellátással és kutatással foglalkozom.
Életemben régóta központi szerepet kap a környezeti érzékenység, az ökologikus gondolkodásmód, a világ jobb hellyé alakításának vágya. Az emberiség által okozott, egyre súlyosbodó ökológiai válság kulturális, gazdasági és társadalmi krízis is egyben, mely civilizációnk jóllétét és jövőjét fenyegeti. A megoldás a mi kezünkben van, melyhez a kulcs a gondolkodásmódunk, viselkedésünk, mindennapi szokásaink megváltoztatása, újragondolása.
Szakterületem, a fogászat, tágabb értelemben véve az egészségügy jelentős környezeti lábnyommal bír. A 2021-ben alapított, kutatással és szemléletformálással foglalkozó egyetemi munkacsoportunkkal ennek mértékét vizsgáljuk, illetve a nemzetközi törekvésekkel összhangban igyekszünk kiutakat, ökologikus alternatívákat keresni és mutatni a szakmabelieknek és a magánembereknek is.
Előadásomban a fogászati ellátás környezetterhelésének ismertetésén túl a megelőzés-központú betegellátás, az öko-tudatos gondolkodásmód és az egészségmegőrzésre törekvő attitűdök fontosságának kiemelésével szeretném ezeket a kiutakat felvázolni és kihangsúlyozni.”

Dr. Demeter Tamás

Diószegi Ádám

Gyerekkorom óta életem része a mozgás, a meditáció, a keleti filozófia és az, hogy szerettem volna jobbá tenni a világot.

Többféle sportot űztem, de leginkább a shotokan karatéban fogott meg a távolkelet misztikuma és a mozgások modern anatómiai alapokon nyugvó, precíz kivitelezése. Később, az egyetemi évek alatt egy baleset következtében az egyik karom teljesen lebénult, és amikor már alig hittem a gyógyulásban, egy véletlennek köszönhetően rátaláltam a jógára.

A gyakorlás hatására a karom rövid idő alatt szinte teljesen regenerálódott, amely rögtön olyan erős hatást gyakorolt rám, hogy otthagytam informatikusi pályámat és jógaoktató lettem.

Tíz év elteltével 2017-ben nyitottam meg Budapesten a Samadhi Jógastúdiót, ahol jelenleg is tartom jógaóráimat, jógaoktató képzéseimet. A jógaoktatás mellett írok, festek, más sportokat is űzök és járom a világot, igyekszem hazai és külföldi oktatók által is inspirálódni.

Meggyőződésem, hogy mindenki természetes állapota a korlátoktól mentes szabadság és boldogság, amely felismerésére egy jógaóra a legjobb alkalom.

Diószegi Ádám

Dittrich Ernő

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÖKO Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, SZOMBAT, VASÁRNAP

Az ÖkoSzínpad programjának összefogását nagy örömünkre dr. Dittrich Ernő vállalta!
Ernő a Pécsi Tudományegyetem oktatója, a műszaki tudományok doktora, vízügyi-, környezetvédelmi- és klímavédelmi szakértő, tervező, feltaláló, író. ” A jövő neve Élet – Megoldás a klímaváltozásra, avagy a változás 6 programja” című könyv szerzője, a “Just Do Better World” blog és youtube csatorna bloggere/vloggere, 5 gyermekes családapa. 25 éve foglalkozik klímaváltozással és a környezetvédelmi problémák megoldásával. Fő életfeladatának a klímaváltozás megoldását tekinti. Szakmai életében és magánéletében is igyekszik mindent megtenni azért, hogy egy ökotudatosabb és boldogabb világban éljünk, ahol az emberek egymással békében és a természettel egyensúlyban élnek.
Bővebben: https://justdobetterworld

Dittrich Ernő

Diznaray

A Diznaray 2022 őszén alakult folk & bass formáció amit Kovács Sára /Dizna/ és Szatmári György /Dure/ párosa alkot (nevük a Samsara Boulevard és a Takkra zenekarokból csenghet ismerősen).
Zenéjük egyszerre progresszív és hagyományőrző; ugyanolyan magabiztosan használják az elektronikus zenei hatásokat, mint a népi hangszereket és elemeket.
Youtube:

Diznaray

Fodor Gábor

Kétségbeesett életemben, egy örökkévaló megtartó erő tért be hozzám; majdan önmagammal kötött szövetségében letaszított a pokolba, felemelt az égbe!
Le, majd fel. Örök körforgás, a legnagyobb bölcsek által csak egységként ismert.
Mi kell az egészséghez?
Követem; szorgosan törekszem, ahogy állatias emberi részem keretezett szűkössége engedi; és komikus gyarlóságom ironikusan kacagva követi.
Mi az ami biztos?
“Szabadnak születtem,
mi más is lennék?
Embernek is hívnak,
a legszebb élőlény.
Magyarnak születtem,
maghordozó nép,
Jó Isten csak egy van,
szolga, csak a gép.”
( F.G. – Sziklevél c.dal)

Fodor Gábor

Füzesi Geri

Categories: SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

Handpan koncerttel és több meditáció hangutazós kísérésével fellép a MAGfesztiválon Füzesi Geri is!

“Füzesi Gergely vagyok. Handpan előadó. 4 éve foglalkozom csoportos vagy egyéni meditatív koncertek és hangmeditàciók tartàsàval. Ezzel a különleges hangszoborral szívesen kisèrek jógaóràkat vagy veszek részt különböző elvonulásokon, kiállításmegnyitókon vagy meditàciókon, fesztiválokon. A handpan különleges éteri hangzása távoli helyekre viszi el az embert és a hétköznapokról egy kicsit elvonja a figyelmet. Dalaimat, kompozícióimat saját megèlèseim ihletik, minden melódia egy kis történetet mesél el amit az emberek könnyedén tudnak magukènak érezni.”

Füzesi Geri

Gaia Tree

Categories: SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

A fesztivál zenei sokszínűségét fogja gazdagítani a GaiaTree is! Igazi táncolós, gyógyítós, szakrális világzene!
A GaiaTree különböző tradíciók világát elegyíti, megjelennek gyógyító dalok az amazonasi törzsi hagyományokból, meditatív handpan hangzásra épülő szerzemények, a szitár különleges éteri atmoszférát teremtő hangzásvilága, virtúóz klarinét játék, és a bulizni vágyók nagy örömére dinamikus, és igen táncos tempóra gyorsuló indiai kirtanok – ahol a résztvevők együtt énekelhetnek a zenekarral – és amikor a táncos hangulat igazán kiteljesedik, akkor elindulnak a GaiaTree stílusát leginkább jellemző „védikus-rap” jellegű dalok is.
A zenekart Varga Zsolti (Kirtan band, exOMos, Pachamama band, Downtown satori, stb) alapította. Zsolti a zenéről, és a GaiaTree-ról így fogalmaz: „A zene forrása a csend, ahogy a fizikai világ forrása a végtelen tér. A zene egy könnyed utazás zajos elménkből szívünk végtelen csendjébe” „A zene születésének lényegi, és mélységi helye a jelen pillanat. Az itt és most együtt dobbanó szívek közös tánca, ének, ritmus, és hangszerek egyidejű játéka hozza létre azt a kaput, mely a Lét örömére, a belső békére, a Mindenség végtelen szeretetére nyílik. A szívben fogant zene harmóniáival való utazás kellemesen simogató módja valódi természetünk felfedezésének.”
A GaiaTree zenekar tagjai: Varga Zsolti (ének, gitár, handpanek, dobok), Tóth Kern Enikő – ének, Takács Éva Bianka – ének, dobok. Paula Chelemen – klarinét, didgeridoo, Veress Zsolt – szitár, ének, Juhos Gábor – basszusgitár.

Gaia Tree

Heinczinger Mika

Categories: SZERDA, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

Heinczinger Mika, a frissen Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett Misztrál együttes alapító tagja nyitja a MAGfesztivál zenei programját!
Mika igazi természetközeli ember, aki gyerekkora óta zenél, rengeteg vers megzenésítése, közvetítése fűződik hozzá. A Misztrál és Mika repertoárjában is magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek alapvetően. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek világzenei irányzatokkal, az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemekig. A Misztrállal eddig tizenöt önálló lemezük jelent meg és számtalan fellépést tudhatnak maguk mögött a Kárpát-medencétől az Egyesült Államokig. Munkásságukat többek között Bartók Béla-díjjal, Balassi Bálint-emlékéremmel és Magyar Örökség-díjjal ismerték el. Mika első önálló albuma Égigézők címmel 2017-ben jelent meg.

Heinczinger Mika

Dr. Hovanecz Anikó

Dr. Hovanecz Anikó orvos-jógaterapeuta

30 éve dolgozom gasztroenterológusként, 20 éve vagyok jógaoktató, 15 éve jógaterapeuta, 8 éve a Fény Jógaterápiás Intézet vezetője.és 5 éve a Semmelweis Egyetem Orvostudományi Karának előadója.

Szívügyem a nyugati orvostudomány, a jóga, az ájurvéda és a jógaterápia tudományainak ötvözése, a páciensek egészsége, gyógyulása érdekében.

Hiszem, hogy a természetben és a bennünk rejlő erő sok mindent megold, csak meg kell tanulni  használni ezeket.

Szeretettel,
Ánandí Hovanecz Anikó

Dr. Hovanecz Anikó

Juhász Zsolt

Categories: PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

“Hosszú, hosszú idővel ezelőtt az emberi lények a maihoz képest egészen más minőségű tudatossággal, és ehhez illő kommunikációval és megismeréssel rendelkeztek. Erre a valaha létezett fantasztikus tisztánlátásra és intelligenciára ma is élő bizonyíték a Magyar nyelv és a hozzá természetesen simuló ősi írás, amit ma a legtöbbünk már csak rovásírásnak nevez.

Valaha mindez a fény korának, a fényes tudatosság embereinek volt a nyelve és az írása, amit csak a jóra, az IGAZ és NAGY-SZER-Ű EMBERI ESZMÉK virágoztatására lehetett használni. Hiszen ez a nyelv és ez az írás, a használóinak egy kész és kiforrott világképet közvetít, s az EMBER ahogy beszél, gondolkodik, nézi, használja az ÍRÁS-JELEKET, ösztönösen elindul a fény irányába a nemes ESZMÉK felé, hogy FEL-ESZMÉL-JEN, hogy beteljesítse az EMBERISÉG valódi feladatát.

A nyelv és az írás használóit ezért hívták úgy, a MAG népe!

Az Ősmagyar hitvilág nem veszett el, csak sajnos bujdosó a saját hazájában a mai napig!
Az ezzel kapcsolatban megjelent könyveim nem akarnak mást, csak hogy újra emlékezzünk!”
Címek és a megjelenés dátuma:
A MAGYAR NYELV MINT ÚTIKÖNY AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ (2012)
A MAGYAR NYELV MINT ÚTIKÖNY AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ II. (A TUDAT ÚTJA) (2013)
A ROVÁS JELRENDSZER MINT ÚTIKÖNY AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ (2014)
ŐSMAGYAR JEL-KÉP-EK (2015)
A ROVÁS JELRENDSZER LELKE (2017)
AZ IGAZSÁG AZ EMBERRŐL – A TUDATOSSÁG FORRADALMA (2018)

Juhász Zsolt

KARAKÜRT együttes

 KARAKÜRT együttes, rólunk írták:

“A Karakürt, vagyis a Fekete Farkas egy különleges formáció, amit a Vazul Vére rockopera zeneszerzője Vörösmarti Imre és felesége, Anikó alkot. A dalokban megjelenik a férfi és a nő szövetségének ereje, az egyensúly kelet és nyugat, az ókor és a jelen között. Öreg fának új hajtása.  Szer-dalok, regék és az időtlen szerelem dalai ideális dalcsokor azoknak, akik belső utazást várnak a zenétől, egységérzetet az élettől. A manapság komoly reneszánszát élő neofolk-ambient műfaj egy olyan alkotását hallhatja a közönség, ami az utóbbi időben egyre komolyabb tömegeket mozgat meg. A Vikingek sorozatnak köszönhetően nagyon sikeres Wardruna formáció rajongóinak különösen ajánlott!”

KARAKÜRT együttes

Kövi Szabolcs

Categories: CSÜTÖRTÖK, SZERDA, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK
Kövi Szabolcs, a meditatív relaxációs zene kiemelkedő hazai alakja is megtisztel bennünket a zenéjével a szerdai megnyitón és a csütörtöki meditációk hangutazásával is! Szerda este különleges koncertet is hallhatunk tőle!
“Kövi Szabolcs vagyok, saját magam készítem a meditatív és relaxációs hangulatú albumaimat. Hallgatóim 30 év alatt számos visszajelzést adtak, így állíthatom, hogy a CD lemezek alkalmasak meditáció, relaxáció közben, zeneterápiás célú használatra, lehet velük gyerekeket és felnőtteket altatni, nyugtatni, alkalmas háttérzeneként alkotótevékenységhez, tanuláshoz, jógához, lazító gyakorlatokhoz. Masszőrök használják munka közben, wellness létesítményekben, szaunákban, kozmetikában, szépségszalonokban hallható meditatív, relaxáló aláfestő zeneként.
Nagy szeretettel és odafigyeléssel készítem a zenéimet, kérem, fogadják munkáimat önök is így. Koncertjeimen gyakran pihenőszékekben fekve élvezhetik a zenét, arborétumokban, planetáriumokban, sóbarlangokban, művelődési intézményekben. 2020-ban megnyitottam a saját Zen-e termemet Balatonalmádiban, ahol hangágyas és ZeroG koncerteket tartok.”

Kövi Szabolcs

Laár András

Categories: PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

Humorista, énekes, zeneszerző, dalszövegíró, író, költő, spirituális gondolkodó. A KFT együttes és a L’art pour l’art Társulat alapító és jelenlegi tagja, az ország Besenyő Pista bácsija.
1990-ben buddhista pappá avatták, miután elvégezte a Kőrösi Csoma Sándor Buddhológiai Intézet buddhista-papképző szemináriumát. 1991-ben 108 alapítótársával együtt megalapította a Tan Kapuja Buddhista Egyházat és ezzel párhuzamosan a Tan Kapuja Buddhista Főiskolát.
2002-ben egy csodálatos gyógyulásban volt része, ugyanis egyik pillanatról a másikra eltűntek a porckorongsérv okozta fájdalmai, és újra teljesen egészséges lett, annak köszönhetően, hogy egy jógacsoport gyógyító erejű mantrákat énekelt érte. Ennek hatására megalapította a Tündér Tantra Kört, melynek keretein belül András vezetésével minden héten 30-40 ember együtt énekel embertársaink és Földünk gyógyulásáért.
2004-ben megjelent első könyve, a Laár pour l’art, mely abszurd verseket, monológokat tartalmaz András saját illusztrációval, a fejezetek végén elgondolkodtató írásokkal.
2006-ban művészi tevékenységének díjazásaként a KFT együttes 25 éves fennállása alkalmából, a zenekar többi tagjával együtt megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.
Lemezei:

 • Besenyő és a Költő (2006)
 • A Csőevő Duhajka meséi hangoskönyv (2008)
 • Tündértantra (2009)
 • Tündértantra 2. (2012)

Könyvei:

 • Laár Pour L’art (2004, 2008, 2019)
 • A Csőevő Duhajka meséi (2005)
 • Nem múlok el soha (2009)
 • 108 finomenális vegetáriánus receptek á la Laár (2010)
 • Laárma a köbön (2011)
 • Kiderülés (2012)

DVD-i:

 • Laár András: Már megin’ igazam van (2011)

Laár András

Laczai Zoltán

Ősi hangok a modern világnak

Nevem Laczai Zoltán, 1973-ban születtem Magyarországon, ám az életem második felét az Amerikai Egyesült Államokban töltöttem. Itt ismerkedtem meg a hangtálak és gongok egyedülálló, semmihez sem hasonlítható varázslatos hangjával, ami azonnal magával ragadott és rögtön az életem részévé vált. Mindig is vonzódtam a keleti vallásokhoz és filozófiákhoz és egyre többet akartam megtudni róluk. 2005-ben rátaláltam az első kisméretű hangtálamra egy buddhista kellékeket árusító Manhattan-i üzletben. Egyből éreztem, hogy valami megérintett és megszólítottA jóga és a meditációs technikák tanulmányozása közben felismertem a hangtálak gyógyító hangrezgései és a meditáció közötti szoros kapcsolatot. Ez teljesen megváltoztatta az életemet. Úgy éreztem, ez az a lehetőség, ahol a mindennapjaim nagy részét úgy tölthetem, hogy közben élvezem és kamatoztatom a meditáció pozitív előnyeit. Így elkezdtem kutatni és keresni hol tudnék ezekről a különleges hangszerekről tanulni és többet megtudni és végül igy lettem hangtál terapeuta, hangtál specialista, hanggyógyító (sound healer), majd hanggyógyító mester (Master Sound Healer)és legvégül Gong mester. Tanulmányaimat az akkori 6 legismertebb Amerikai Hangterápiát oktató iskolában végeztem és olyan tanároktól és mesterektől tanultam, akik mögött hosszú évtizedek tapasztalata áll. Érdekes volt látni, hogy mennyire sokféle megközelítés és technika létezik a hangtálak és a gongok gyakorlati használatával kapcsolatban. Minden egyes iskolának más volt a protokollja és technikája és különböző hangtálakat használtak. A legtöbb tanuló többnyire csak egy mestertől vagy iskolától tanulja a hangtálak vagy a gongok használatát. Én a sokadik iskola elvégzése után is azt éreztem, hogy nem kaptam meg a megfelelő válaszokat a kérdéseimre, ezért tovább kutatva és keresve a megfelelő mestert után végül rátaláltam az Indiában élő Satya Brat –ra az  International Academy of Sound Healing /IASH/ iskola alapítójára  és vezetőjére. “Amikor a tanítvány készen áll, a mester megjelenik”. Ez az én életemben is pontosan így történt. Az első találkozásunk alkalmával nagyon jó baráti viszony alakult ki köztünk és ezután 8 éven keresztül én szerveztem  a mesternek tanfolyamait és előadásait egész észak Amerikában. Az együtt töltött évek alatt több száz tanulóval ismertettük meg a hangtálak helyes és biztonságos használatát, és több ezer emberrel ismertettük meg különböző szemináriumokon és koncerteken a hangterápiás meditációs zene pozitív hatását. Jelenleg Magyarországon élek, és a New York-ban és Indiában megszerzett ősrégi indiai tudást és tapasztalatot szeretném megismertetni és tanítani az érdeklődőkkel. Az ország több pontján is tartok rendszeresen csoportos meditációs koncerteket- hangfürdőket és előadásokat azért hogy minél több emberrel ismertessem meg a hangterápiás meditációs zene pozitív hatását az emberi testre szellemre és lélekre.

 

Laczai Zoltán

Lakatos Márk

Okleveles kertészmérnök, gyógynövényalkalmazási szakmérnök.

Több, mint tíz esztendeje vezet gyógynövényismereti túrákat. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (volt Szent István Egyetem) Gyöngyösi Károly Róbert Campus mesteroktatója, az egyetem gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzésének szakfelelőse. Kutatási területe a gyógynövények alkalmazása és termelési rendszerei, valamint a gyógynövényturizmus. Kiváló helyismeretének és a gyógynövényekhez fűződő mind lexikális, mind gyakorlati tapasztalatainak köszönhetően a háromnapos túrái igen közkedveltek és népszerűek a gyógynövények iránt érdeklődök körében.

Lakatos Márk

Dr. Lázár Imre

Categories: SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK
Dr. Lázár Imre PhD, antropológus, belgyógyász, kutató izgalmas és összefüggések feltárásával teli előadása is helyett kapott a MAGfesztivál Tudatosság Színpadán, címe: “Ecce E-K-O – Humán ökológia transzcendens nézőpontból”.
Dr. Lázár Imre végzettsége szerint belgyógyász, pszichoterapeuta, antropológus, a Semmelweis Egyetem orvosi antropológia részleg korábbi vezetője, majd az orvosi humántudományok kutatócsoport vezetője. Orvosi antropológiát, pszichoneuroimmunológiát, életmódorvostant oktat. Kutatási területei: orvosi antropológia, szakrális kommunikáció, szervezeti kötődés, pszichoimmunológia, pszichofiziológia.
A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikáció Tanszékén egyetemi docens, az egyetem hittudományi doktori iskolájában valláslélektani és vallásantropológiai (kötődés és spiritualitás) területen habilitált. Oktatott tárgyai közé tartozik a szemiotika, kulturális antropológia, kultúraközi kommunikáció, kulturális tanulmányok, egészségpszichológia, stresszmenedzsment, orvosi antropológia, pszichoneuroimmunológia, vallásantropológia és humánökológia is.

Dr. Lázár Imre

Makoldi Gizella

Categories: CSÜTÖRTÖK, MŰVÉSZEK, JÁTSZÓHÁZ, PÉNTEK, SZOMBAT
A fesztiválon önálló helyszínt kap az alkotás, kreatív közös teremtés, mandalakészítés!
“Az Alkotó Térben batikolásra hívlak Benneteket, hogy ráhangolódva a középpontunkra, egyensúlyba kerülve, létrehozzunk olyan közös alkotásokat, amelyek a Világhoz való viszonyunkat tükrözik, megindítva, – formát adva, egyfajta kiteljesedésnek, virágzásnak.
Tiszta vonalakkal, a színek erejével, a viaszos batik technika lendületével, szabadságával, lehetőségeivel fessünk közösen!”
Makoldi Gizella – alkotó ember -, az – Egy hely – műhely szervezője.

Makoldi Gizella

Mireisz László

Categories: TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP

Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója. Tanítási területe a buddhista filozófia, a buddhista gyógyászat és a szimbólumrendszerek. A fesztiválon “nyugati és keleti orvoslás, őselemek, őstörvények, egyensúly” témában hallgathatjuk majd!
“Pontosan negyven éve vettem menedéket, amikor is az Agniszama nevet kaptam, ami szabadfordításban azt jelenti, hogy „tüzes” vagy „tűzszerű”. Ezt egyfelől úgy értelmeztem, hogy a láng őrzése lett a feladatom, másfelől pedig úgy, hogy lehetőségemben áll a láng ellobbanásának megvalósítása.
Ha a láng őrzése alatt a minden kötöttséget és ostobaságot felégető tudás lángját értem, akkor igyekeztem ezt megtenni azzal, hogy negyven éve rendíthetetlenül képviselem és tanítom Buddha tanítását, a megvilágosodás és a megszabadulás lehetőségét és a törekvés fontosságát. Ha pedig a láng ellobbanásának megvalósítására utal a buddhista nevem, akkor pedig a mahájána útján tett rendíthetetlen törekvésre ösztönöz a kapott név, és törekszem is arra, hogy a szamszára és a nirvána egységét és minden dolog üresség természetét belássam, éljem és a cselekedeteimet vezérlő eszmévé tegyem.
Az életem egyéb területeire pedig az igaz, amit Nágárdzsuna mond:
„Evés, ivás, alvás és szeretkezés, ember és állat közös ezekben.
És mégis mi az, ami megkülönbözteti őket?
Ez nem más, mint a megvilágosodásra való törekvés.”

Mireisz László

Nádas Dávid Abaksa

Categories: PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

Meditációk hangutazós támogatásával és az örömzenélésben velünk lesz a MAGfesztiválon Nádas Dávid Abaksa is!

“A hétköznapokban sokszor alig tapasztalható ítélkezésmentes figyelem és elfogadás létezik még ember és ember között, s a valódi spiritualitás éppen ez: élni a pillanatot, bárhol és bárkik is vagyunk. Nem vagyok vallásos, a szeretet erejében hiszek. Feladatomként kaptam, hogy az élő zene rezgésein keresztül élhessük meg együtt, amit éppen akkor, s azon a helyen meg kell tapasztalnunk. Védett térben, közösségben.
Hangszereim: sámándob, keretes dob, didgeridoo, tongue pan, handpan, djembe, darbuka, cajon, hangtálak
Rendszeresen tartok eseményeket, ahol hangutazással, közös dobolással és énekléssel, örömzenéléssel érünk össze a térben. Évente három sámándob készítő tábort szervezek, s két Éledő Napok elvonulást tartunk feleségemmel, Nádas-Szegfy Szonjával – ő légzéstréner, reiki mester-tanár és Aviva-módszer oktató. A napfordulók és napéjegyenlőségek idején szer keretében hívjuk meg a fényt erdei erőhelyeken. Minden érző lény javára.”

Linkek:
Nádas Dávid Abaksa (nadasdavid.hu)

Music | abaksa [Nádas Dávid] (bandcamp.com)

Nádas Dávid Abaksa

Nemessányi Roland

Categories: CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, SZERDA, SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK, VASÁRNAP

A MAGfesztivál zenei programját fogja színesíteni Nemessányi Roland, meditációk hangutazós támogatásával és örömzenéléssel.

“Nemessányi Roland vagyok, a Balaton-felvidéken élek családommal természetközeli létformában. Hangfürdőket vezetek gongokkal, tibeti hangtálakkal, sámándobbal, természethangokkal, szakrális rezgésekkel. Hagyatkozom intuícióimra és a zengő meditációkban résztvevők érzéseire figyelve alázattal igyekszem szolgálni a jelen lévők hangutazását, hogy a legmegfelelőbb hangok szülessenek meg az adott térben.
Az évek során a sámándobolás, torokéneklés, és szívből zenélés váltak nálam hangsúlyossá. Kedvelem a dorombot és táltos énekeket, a változatos hangutazásokat. Az örömzenélések, együtt rezgések különösen gyógyítóak tudnak lenni tűz körül, egy jurtában, egy szakrális térben, vagy bárhol, ahol helyén való megélni az egység élményt egy szeretetteljes biztonságot adó közegben. Az ének, a zene fényesítik a lelket, mindenki megtalálhatja benne örömét, gyógyulását.

A MAG fesztiválon meditációk kíséretére kértek fel, hogy támogassam a befelé figyelés kiemelt pillanatát a legalkalmasabb hangokkal, valamint az esti örömzenélésekben is közreműködök.
Hangfürdő gongokkal, hangtálakkal, szakrális rezgésekkel, szakrális rezgésekkel.”

Nemessányi Roland

Omkára – Veres András

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

Előadóink között fogadjátok szeretettel Omkāra – Veres András a Sivánanda Jógaközpont igazgatóját, vezető jógaoktatóját és alapítóját. A Magyar Jógaoktatók Szövetsége tiszteletbeli elnökét.

„Vannak, akik a sötétben való közlekedés képességét fejlesztik művészi szintre és vannak, akik megtanulnak mécsest gyújtani, hogy lássanak. Mindkét ösvény izgalmas. Lehet választani” Én is választottam. A Sivánanda Jógaközpont igazgatójaként jógát gyakorlok és tanítok. Családban élek. Civil hivatásomat, a repülést utasszállító repülőgép-kapitányként gyakoroltam. 40 év repülés után vonultam vissza. Néhány sorsformáló sarokpont: 1980. Dr. Vigh Béla: Jóga és az idegrendszer című könyve. 1985. Keleti kultúrák iránti érdeklődés, vegetárius táplálkozás-reformmal egybekötve. 1987-től kezdtem rendszeresen gyakorolni Selva Raja Yesudian Sport és Jóga című kiváló könyve alapján. A gyakorlás és a táplálkozás-reform hatására a hosszú évek óta panaszt okozó egészségügyi problémáim fokozatosan megszűntek. 1991. Hatha jóga ismereteimet, Satyam Ashik jóginál tökéletesítettem. 1993. New York. „A nagy találkozás” a Sivánanda rendszerrel. Egyszerre megkaptam mindent, amire egy keresőnek szüksége van: Mestert, útmutatást, gyakorlási lehetőséget, a tudás forrásait megtestesítő könyveket, egy nyugodt szigetet, ami lágy nyugtató zenéjével, keleti illataival, nyíltszívű barátságos jógázóival, ízletes indiai ételeivel számomra a paradicsomot jelentette egy lüktető nagyváros szívében. A New York-i jógaközpontot vezető Swami Gajanananda személyes példamutatása és inspirációja a mai napig élő emlék bennem. 1995. Dél-India (Dhanwantari Ashram) jógaoktatói tanfolyam, mantra és név beavatás. Innen indult Omkára. 1995. Spirituart Jóga Stúdió alapítása. 1996. A Spirituart Jóga Alapítvány és a Sivánanda Jógaközpont létrehozása. 2003-2012 Többszöri visszatérés inspirációért és tanulás céljából a Himalájába, a risikési Sivananda Ashramba. 2006-2009 Alapító elnökként szolgáltam a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesületet. 1996-óta a hazai Sivánanda jógaközösséget segítem oktató társaimmal és önzetlen segítőinkkel közösen. AUM”

 

Omkára – Veres András

Dr. Pais Enikő

Categories: ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP

Dr. Pais Enikő konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, életmódorvos (dipl. IBLM), növényi táplálkozás szakértő (eCornell) és a MOTE (Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület) közétkeztetési munkacsoportjának vezetője.
“2005 óta dolgozom fogorvosként, szakterületem a konzerváló fogászat és fogpótlástan. 2022-ben elvégeztem az T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies Plant-Based Nutrition kurzusát, csakúgy mint Michael Klaper, MD MMF Master Class in Plant-based Clinical Nutrition mester kurzusát, valamint az American College of Lifestyle Medicine Core Competencies és Foundation of Lifestyle Medicine Board Review kurzusait, részt vettem az ACLM 2022-es konferenciáján, majd 2022 őszén sikeres nemzetközi vizsgát tettem életmódorvoslásból.
Szakmámban csakúgy, mint az élet minden területén maximalista vagyok, szeretem a kihívásokat és az újdonságot. Minden nap szakítok időt sportolásra, olvasásra, relaxálásra, mert hiszek abban, hogy csak feltöltődve lehet kellő alázattal, odafigyeléssel tökéletes munkát végezni. Magam is teljes értékű növényi étrenden élek (szeretek főzni :)) és igyekszem az életmódorvoslás minden területét beépíteni az életembe. Van egy kiskutyám, akivel rendszeresen járjuk a természetet és egy gyönyörű kertem házikóval, ami állandó feladattal lát el.
Érdekel a világ, amiben élek, minden kultúra az emberiség újabb és újabb arcát mutatja, ami toleranciára nevel. Jó volna, ha mindenki sokat utazhatna, hogy tanulhassunk egymástól. Magyarországon kívül éltem már az USA-ban, éltem és dolgoztam Írországban, Angliában és Norvégiában.”

Dr. Pais Enikő

Paksi Zoltán

Categories: SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

Paksi Zoltán – asztrozófus, asztrológus, író, előadó, gyógyító, az asztrozófia rendszerének megalkotója és iskolájának megalapítója, amelynek mentén ma már jónéhány nagyszerű asztrozófus dolgozik azon, hogy mélyebben értsük milyen összefüggések is vannak az égre rajzolva, milyen Isteni Szándék keretezi az életünket!
Munkájának és foglalkozásának különlegessége, hogy a csillagok mélyebb üzeneteinek megértésre koncentrál. Mivel az asztrológia kifejezésben: az astro előtag csillagot jelent, a logos, a teremtő igét, azt vallja, hogy „Az asztrológia, a csillagok fényéből születő, s általa létrejövő teremtő erők megismeréséről, s azok alkalmazásáról kell, hogy szóljon a neve alapján!”. Míg “Az asztrozófia magyarul csillagbölcseletet jelent. A megértés, az őselvek külső-belső felfedezésének az útja. Az asztrozófia inkább a belső, míg az asztrológia inkább a külső megjelenése a mágikus csillagismeretnek. Természetesen a kettő együtt alkot teljességet. Az ősi bölcselet szerint a Teremtő a Földre érkezett gyermekeinek, az embernek a tudást csupa-csupa fénnyel, tehát a csillagokkal az égre írta, hogy e világban elvégezhesse a küldetését, majd visszatérhessen Őhozzá, Haza, a Fénybe. Ezt a tudást őrizte az asztrológia addig – i.e. 500 körülig –, amíg a csillagok üzenetét ki nem vették ebből a csodás tudományból”. Az asztrozófia éppen abban segít, hogy az Ősi Tudás visszatérjen hozzánk!
Paksi Zoltán könnyed meseként képes előadni a mély, lényegi tanításokat! Nagyon várjuk előadását és a vele való beszélgetést a MAGfesztiválon, ahol arról lesz szó, hogy éppen miben leszünk 2023 nyarán, beágyazva az aktuális időszakot egy átfogó áttekintésbe a következő évekre vonatkozóan, különösen a Földön való Tudatosodás szempontjából, illetve arról, hogy mi is az a Vízöntő időszak/kor: van-e ilyen, mit is jelent, hogy érdemes viszonyulni hozzá.

Paksi Zoltán

Petővári Bence

Petővári Bence vagyok, 15 éve foglalkozom növényekkel, egy rendhagyó úton. Nemcsak a modern fitoterápiát ismerem, hanem foglalkoztam az egyes komolyabb gyógyító tradíciók (Hagyományos Kínai Orvoslás, Ájurvéda, Antropozófus Orvoslás) növényképével és technikáival, valamint az alkimista szerkészítés hagyományával is.Mindezen ismereteimet olyan külföldi tanítók által is mélyítettem el, mint Matthew Wood. Ezen integratív szemlélet mellett a növényekkel való intuitív kapcsolatfelvétel is fontos része annak, amit az embereknek átadni igyekszem.

Hitvallásom: „A növények is élnek: az élő Szeretetből születtek, arra vágynak, és abba szeretnének visszatérni. Nem különböznek ebben az embertől. Épp csak nem vagyunk abban az állapotban, hogy meghalljuk őket, egyes állapotokban rájuk merjük bízni magunkat, vagy azt gondoljuk mi is tudunk nekik adni (pedig tudunk). Elsődleges célom, hogy a növények irányába egy bizalmas, megengedő és beengedő állapot felé segítsek minél több embert. Így emberek szívében egy az Élethez méltóbb kép alakulhat ki a növényekről.”

Az Integrál Növénytan alapítója vagyok és két könyv írója (Integrál Növénytan : Alapismeretek, Integrál Növénytan: Gyógynövénytár), ami a növények teljesebb megismerésére irányuló kezdeményezés. A növényvilágnak a fizikai mellett a holisztikus és spirituális perspektívából történő szemléletéről szól. Az Integrál Növénytan egyben egy iskola is, ahol holisztikus elvekre épülő növényi gyógyászatot lehet tanulni. Az Integrál Növénytan létrehozásának egyik fő célja, hogy elindítsa az embereket a növények teljesebb megismerésének irányába, és támogassa őket a növényekkel történő bensőségesebb kapcsolat kialakításában.

Petővári Bence

Pócz Szilvia

1997-ben indult kalandos utazásom a tai chi varázslatos világába. Azelőtt is tanulmányoztam a keleti filozófiákat, ám gyakorló terévé a tai chi tette számomra, majd pedig az életmódomba igyekeztem ültetni a tanultakat. Csodálattal láttam, milyen egyszerűen működnek. Most már biztosan kijelenthetem, csakis tőlünk függ kinézetünk, energiaszintünk, boldogulásunk. Jó alapokat köszönhetek világszerte elismert mestereimnek: Jang Ywing-Ming-nek, Duan Zhi Chao-nak, Han Kui Juan-nak.
A tai chi, világunk, ősi keleti bölcsességeit  gyakorlati, egészségmegőrző rendszerbe öntötte. Ahogyan működik az univerzum, úgy működik szervezetünk. A tai chi alapelvei mentén megtapasztalhatjuk belső egyensúlyunkat, uralhatjuk középpontunkat. Képessé válunk külső dolgok nélkül helyreállítani szervezetünk megbillent egyensúlyát, feloldani blokkjait.
 A gyakorlásban megtanuljuk egybe olvasztani a testet a lélegzettel és a belső energiával. Figyelmünk megedzésével magasabb szellemi, érzelmi állapotba kerülünk, ugyanakkor testünk egy mélyebb nyugalmi szintre jut. Ahogy elménk elcsendesül, egyre jobban tudatába kerülünk a finomabb energiatestünknek és emellett még erősebben kapcsolatba kerülünk sűrűbb, anyagi testünkkel. Figyelmünk akkor éber, ha képesek vagyunk belül csendessé, nyugodttá válni. Nemcsak a külső balesetek kerülhetők el, hanem jelzéseket kapunk bensőnktől. A gyakorlatok segítségével nemcsak a testi kötöttségeinket, blokkjainkat oldhatjuk fel, hanem lelki megragadásainkat, félelmeinket, gátlásainkat is. A tai chi mozdulatai áramlóak, nekünk is áramoltatni kell életünket. Ehhez viszont megfelelő külső-belső tartás szükséges, melyet szintén kialakít a gyakorlás. Az alapgyakorlatok egyszerűek, bárki könnyen elsajátíthatja őket életkortól, előképzettségtől függetlenül.
A tai chi chuan a kínai harci művészetek belső iskolája. Tai jelentése egy vagy nagy. Chi jelentése égi vagy energia. Chuan jelentése ököl. Összefoglalva nagy mennyei ököl. A tai chi magában nagy végsőt jelent, és egészségmegőrző módszer. A Tai Chi a mozgásos meditáció egy formája, amely lágy gyakorlatok sorozatával egyesíti a testet és az elmét. Ez egy kínai harcművészet, amely az önvédelemre, az önismeretre és az egészségre gyakorolt előnyökre támaszkodik.

Pócz Szilvia

Preyer György

Categories: CSÜTÖRTÖK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK
A Tudatosság Színpadon egy fontos, gondolatébresztő előadást hallgathatunk Preyer Györgytől, Vegánság és Ahimsza témában!
Preyer György vaskalapos abolicionista, vegán márkamenedzser, pizzaspecialista és édesapa. Az egykori veganlettem.hu blog szerzője, a Vegan Food Fest események szervezője és a Vegazzi Specialty Pizzeria megálmodója. Interaktív előadásában rávilágít, hogy a veganizmust miért problémás összemosni az ahimsza szellemiségével.

Preyer György

Pribék István

Elkötelezett az egészség, a helyes életmód, a hidegvizes fürdőzések, a téli Balaton és Bakony népszerűsítése mellett Pribék István edző, a Balatoni Jegesmedvék alapítója, vezetője. Szerinte minden fejben dől el, az ember akaraterővel sok mindenre képes, például hidegvizes fürdőzésre is.

Ezzel a gondolkodással mászta meg a közel 6000 méteres Kilimandzsárót és nemrég rövidnadrágban, mínusz 16 fokban, hóban az 1603 méter magas csehországi Snezka hegyet.

Örömmel látja, hogy a jegesmedvék egyre többen vannak, az egész országból érkeznek a téli fürdőzésekre a Balatonhoz, köztük sok kezdő. A csapat kitűnő, egymást inspiráló, jókedélyű közösség is egyben. A téli Balatonnál mindenki, természetesen az, aki egészséges, szakmailag felépített, vezetett, biztonságos edzésen és hidegvizes fürdőzésen vehet részt. István szenvedélye a téli bakonyi túra is, az ottani fürdőzés, emiatt többnapos elvonulást szervez oda a testi, mentális feltöltődés miatt. Megtapasztalta, a hideg víz erősíti az immunrendszert, rengeteg energiát, különleges élményt ad, fokozza az éberséget, a koncentrációt, csökkenti a fáradtságot, javítja a mentális egészséget is, elűzi a stresszt. Büszke arra is, hogy sok embert az életmódváltással teljesen megváltoztatott, pozitívvá tett, ahogy Veszprémben és Székesfehérváron, a kettlebell, illetve gömbsúlyzós edzésekkel is, amelynek könnyű a használata, ugyanakkor látványos az eredmény. Nevezték az év embere versenyre.

https://magyarnemzet.hu/brand/orszagszerte/2024/01/pribek-istvan-a-balatoni-jegesmedve-minusz-16-fokban-rovidnadragban-maszott-hegyet

Pribék István

Sajba

A Sajba formáció tradicionális és elektronikus hangszereket használó, népi és modern zenei motívumokból építkező, pszichedelikus neofolk, ethno-psybient trió a Dunakanyarból. 
Nevük, egy a dunakanyari sváb településeken ismert ritka népszokásból, a sajbázásból ered. Ezt a játékot a böjti időszakban, sötétben  űzték egy deszkapallónak nekiütött fakoronggal (sajbával), amely látványos tűzcsóvát húzott az éjszakai égen.
Megszólalásukban ötvözik a régit az újjal, az ösztönöst a technológiaival, az élőt a gépivel. Szövegviláguk saját szerzeményeik mellett, népdal átdolgozásokat, versmegzenésítést, kompozícióik pedig ambientszőnyegektől kezdve a downtempós neofolkon át, a gyors ütemű népi-pszichedéliát is magába foglalja.
A zene alapja szekvenciális szintetizátorokon íródik, amelynek ritmusrészlege elektromos dob által vezérelt  perkusszív dobszintetizátoron való játékkal valósul meg. 
Ez egészül ki tradicionális hangszerekkel: saz, kaval, fulyara, klarinét, doromb, kecskeduda, ír buzuki, gitár, didgeridoo használatával. A dalok végső formáját a többszólamú, erőteljes ének határozza meg. A zenekar duóként alakult meg, majd az élő koncertek megindulásával trióra egészült ki. Még az első lemez megjelenése előtt több fesztiválon (Organix, Aequinoctium) és saját, egész estés eseményeken adtak nagy sikerű koncerteket.
A járvány idején azonban kénytelenek voltak felfüggeszteni az élő előadásokat, így 2021 áprilisában egy magyarkúti pajtában rögzítettek egy órás koncertet.
2021 májusában debütáltak első videóklipjükkel, amely József Attila: Ősapám című versét dolgozta át drum and bass stílusban. Mind a közönség, mind a szakma nagy lelkesedéssel fogadta, olyannyira, hogy az 05. Magyar Klipszemle be is válogatta a legjobb 200 közé.
Mindeközben dalaik a végső formát öltötték így azok rögzítésre kerültek a tagok házi stúdiójában. 
2021 júniusában jelent meg az első, 12 dalt tartalmazó nagylemezük “Tűzkör” címmel, a dalok.hu terjesztésében. Ezt követte egy miniturné Magyarországon Nagymaroson, Dombfalván, Erdélyben pedig Énlakán a Regejáró fesztiválon. Későb a Global Vibes fesztiválon, majd az A38 rendezvényhajón.

Tagok:

 • Heinczinger Mika: ének, saz, kaval, fulyara, klarinét, doromb, kecskeduda
 • Néder Lackó: szintetizátorok, programozás, buzuki, gitár, oszcillátorok
 • Orosz Marci: dobok, percussion synth, torokének, didgeridoo

Sajba

Sándor Csaba

2007-ben találtam rá a jóga varázslatos világára, amikor még kevesen gyakorolták rendszeresen. Az izmaim merevsége és az ízületeim szűk mozgástartománya miatt kezdtem, de hamar rájöttem, hogy a jóga nemcsak a fizikai korlátokat oldja, hanem segít az önismeret és lelki fejlődés útján is.

Az önismereti és lelki utamat elsősorban Édesapám fiatalkori elvesztése indította meg, majd a különböző jóga technikák segítettek a feldolgozásban és továbblépésben.

A hétköznapi gyakorlások mellett részt vettem elvonulásokon és jógatáborokban is. Később Hatha jóga oktatói képzettséget szereztem és 8 év tapasztalatot szereztem az oktatás területén.

Minden reggel jógázom, hogy fenntartsam testi egészségemet és szellemi frissességemet. A jóga nem csupán ászanákból áll számomra, hanem egy teljes életmód, beleértve a meditációt, légzőgyakorlatokat és holisztikus egészségfilozófiát.

Szakmai fejlődésem érdekében számos kurzuson vettem részt, például Yantra jóga, Vinyásza flow, Védikus Életmód Mentor képzés, a nemzetközi Yogalap légzéstechnika képzései és több éves jógafilozófiai oktatás.

Szeretettel várok mindenkit a workshopjaimon, akik ugyanúgy vágyják a jóga és pranayama légzéstechnikák áldásos hatásait az életükben, mint én. Gyertek, és tapasztaljátok meg a jóga csodáját velem együtt!

Sándor Csaba

Simon Boglárka

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, SZOMBAT, VASÁRNAP

Simon Boglárka személyi edző a mindennapi edzésünk mellett négy érdekes, fontos, edzéssel-testmozgással kapcsolatos előadással is készül. Címek és témák:
Mozgás és Egészség – Az edzés jótékony hatása testedre-pszichédre. Mozgásszegény életmód következményei-betegségei.
A mozgás elkezdése és kivitelezése – Az edzés prevenciós hatása az időskori problémákra. Miért fontos jól emelni?
Energia felhasználás – Mikor is égetsz zsírt, hogyan is hat a különböző edzés típus az anyagcserédre.
Izomláz és Tévhitek – Mitől is jó egy edzés, hogyan válassz oktatót-edzőt-órát. Mi a valóság és mi a megtévesztő kirakat.
“Az évek alatt szerzett tapasztalataim és tanulmányaim során fontossá vált számomra, hogy segítsek az embereknek megtanulni egészségesen-minőségben élni, amely nagy részét a mozgás és táplálkozás teszi ki.
Szeretném megszerettetni mindenkivel a mozgást, aki hozzám fordul, hogy a hétköznapok könnyebben-boldogabban teljenek. Mert a sport nem pusztán edzés: Szórakozás, kikapcsolódás, feltöltődés, szellemi és testi frissesség, erő, energia, egészséges életmód.”
Tanulmányok:
Semmelweis TSK Humánkineziológia BSC
Testnevelési Egyetem Humánkineziológia MSC
IWI Személyi edzői
FMS Funkcionális Mozgásminta Szűrés
PWRON Energy System Training
GFM Ground Froce Method Instruktor
TRX Instruktor
Oxygen Advantage
MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem Kínai Medicina Metafizika

Simon Boglárka

Szabó Zoltán

A nevem Szabó Zoltán. Végzettségemet tekintve Dietetikus (BSc-2009), Okleveles Táplálkozástudományi Szakember (MSc-2012) és Sportdietetikus (2018) vagyok.

Hivatásom a táplálkozástudomány! Úgy gondolom, hogy a táplálkozástudományi ismeretek átadása minden szinten, az óvodáktól az idősek otthonáig, a kórházakon és fitnesz termeken keresztül egészen a háztartásokig rendkívül hasznos. Több, mint 10 éves egyetemi oktatói és öt éves magánpraxisban eltöltött tapasztalattal rendelkezem. A 2019-től működő húsontúl.hu weboldalt és facebook oldalt, azzal a céllal működtetem, hogy mindenkinek lehetősége legyen megismerni a növényi alapú étrendet, annak egészségre gyakorolt pozitív hatásait. Az ismeretterjesztésben és a szakmai munkámban is elsődlegesnek tartom a tudományos alaposságot és személyes hitelességet.

Szabó Zoltán

Szántai Lajos

Categories: PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK
A magyar népmesék bölcsességéről hallgathatjuk a MAGfesztiválon Szántai Lajos művelődéstörténész népmesekutatót.
Szántai Lajos a magyar nép történelmével, hagyományaival foglalkozó kutató. Főként a néphagyomány, a középkori krónikák és legendák képi üzeneteivel foglalkozik, ezek alapján fogalmazza meg a magyarság eredetével és küldetésével kapcsolatos gondolatait.
Több évtizedes előadói pályafutása során több ezer előadást, sorozatot tartott jeles történelmi személyiségekről, többek között Atilláról, Szent Istvánról, Szent Lászlóról, Hunyadi Mátyásról, II. Rákóczi Ferencről, József Attila költészetéről, nem megfeledkezve más jelentős személyiségekről, eseményekről, a magyar művelődéstörténet kincsestáráról, a népmesékről, a Pilis titkairól, a Pálos-rendről és a Képes Krónikáról sem.
Külföldi útjai során többször is megfordult Egyiptomban, járt Kínában, a kaukázusi országokban, a Közel-Keleten, Észak-Amerikában, Ausztráliában és természetesen bejárta a Kárpát-haza területét is.
Alapvetéseit többek között Horvát István történész, Solymossy Sándor népmesekutató és Ipolyi Arnold munkásságára alapozta. Kezdetben a Kőrösi Csoma Sándor Buddhológiai Intézetben tanult. Első publikációi is itt, a Buddhista Misszió által kiadott USzO-füzetekben jelentek meg, a magyar népmesékről.

Szántai Lajos

Dr. Szentgyörgyi Barbara

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, SZERDA, SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP

Végzettsége háziorvos szakorvos, emellett teljesítette a Nemzetközi Életmódorvosi Társaság szakvizsgáját. 2017 óta vezette a korábbi nevén Fehér Oroszlán Egészségfejlesztő Alapítványt, amely mára beépült a MAGÉLET rendszerébe. A 2021 áprilisában alakult Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület elnöke és a Növényi étrend a teljes életért című könyv szerzője (korábbi nevén: Dr. Iller Barbara). Képezte magát az ayurveda irányába, jelenleg a természetgyógyászati képzésben vesz részt.

Gyerekkora óta vonzza a gyógyítás, és hamar felismerte, hogy a gyógyulásnak sokféle útja lehet. Igyekezett minél többet megismerni, hogy komplex képe legyen a különböző utak alkalmazhatóságáról, hatékonyságáról, veszélyeiről, korlátairól és kombinálhatóságáról. Holisztikus szemlélettel képzeli el a gyógyítást, a nyugati orvostudomány mellett az életmód és a lelki, szellemi egészség szerepét is tudatosítva, az embert minden szintjén támogatva. Összességében mindig abban szeretne segíteni, részt venni, hogy “ébredjünk”, szabadok legyünk, felelősséget vállaljunk, emiatt munkája egyre nagyobb részét képezi meditációs és önismereti módszerek gyakorlása és tanítása.

Dr. Szentgyörgyi Barbara

Szentgyörgyi Horváth Zoltán

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, SZERDA, SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP

Több, mint húsz éve gyakorol különböző tudati és spirituális technikákat, foglalkozik energetizáló és meditációs módszerekkel. Közel harminc éves oktatói tapasztalattal rendelkezik, ezen belül húsz év felnőttképzési, nyolc év felsőoktatási és hét év sportoktatói tapasztalata van. Hat éve vezet meditációkat és tanít energiagyógyászatot. 2003-ban szerzett PhD fokozatot, dolgozott tudományos kutatóként az MTA megbízásából, volt tanszékvezető, közigazgatási vezető, és nemzetközi szervezetfejlesztési projektek vezetője, számos szakkönyv és tananyag szerzője, társszerzője, négy nyelven mintegy 100.000 példányban jelentek meg könyvei.

Az utóbbi években figyelme és munkája fókuszában a mentális, érzelmi és fizikai állapotunk hátterében álló energetikai folyamatok vizsgálata és megértése áll, különösen az, hogy hogyan tudunk azokon tudatosan változtatni. Ennek jegyében indította el a minden más technikától független, tudatosodást segítő önfejlesztő módszert, a KolibriEnergiát, amely később beépült a MAGÉLET-be, amely az önismeret, az egészséges életmód és az környezeti tudatosság hármasára épülő, egyéni felelősségvállalást segítő rendszer.

Szentgyörgyi Horváth Zoltán

Székely András

Megújuló energetikai vállalat tulajdonos, jógaoktató, holisztikus coach, spirituális útkereső. 

“Spirituális útkeresésem a 20-as éveim elején indult. Anyagiakban nélkülöző 6 gyermekes családban nőttem fel, és bár ezen javak hajszolása sosem motivált, ekkor döntés elé állítottam magam. Vagy elindulok a világban egyfajta aszkéta, nélkülöző spirituális életet élni, vagy megtapasztalva az egyik legerősebb ajándékomat, a belső hitemet, kitörök a szegénységből és tehetőssé teszem magamat és a családomat. Ekkoriban még azt gondoltam a spirituális élet és az anyagi bőség egyszerre nem nyilvánulhat meg. A sors végül (később kiderült, hogy nem végül hanem kezdetben:) ez utóbbi felé terelt és hozta el azokat a sorsfordító lehetőségeket és próbatételeket amiknek köszönhetően a 30-as éveimre már sikeres vállalkozónak, egy megújuló energiával foglalkozó cég tulajdonosának mondhattam magam. 

A 3. dimenzió anyagi valóságában minden okom meglehetett volna az elégedett, boldog, mások által kívánt életre, azonban én továbbra sem találtam a boldogságom, sőt….egyre borúsabbnak, kilátástalanabbnak láttam az életem. Ezen belső krízisélmény után kezdtem el sokkal mélyebben foglalkozni az önismerettel és válaszokat keresni a fő kérdésemre: „Miért vagyok ilyen boldogtalan” ? A választ és még számtalan valódi kincset az útkeresésem során megismert jóga, mantrák, chi kung, kristályok, növények, állatok, breathwork, izzasztókunyhó, a család és rendszerállítás és a MAGÉLET energia tanításai és beavatásai hozták el. Valamennyi ma is az életem szerves részei, amikért nagyon hálás vagyok.

A hatha jógával, majdnem 10 éve ismerkedtem meg, és a mai napig fontos pillére a mindennapjaimnak, hiszen a jógapózok (asana-k) és a légzés (pranayama) segítségével tudatosan összekapcsolhatjuk a test, lélek, szellem eszenciáit a most pillanatában, ami segít, hogy egészségesebb, teljesebb, boldogabb életet éljünk. Jógaóráimon igyekszem mindig kellő figyelmet fordítani a megérkezésnek, a tengelybe kerülésnek, amihez a légzést hívjuk segítségül.  Lassú elmélyedő és dinamikus, impulzív gyakorlatok átmeneteivel a célom egyfajta „flow” élmény létrehozása és megtapasztalásának átadása.”

Székely András

Tucsa Lajos

Tucsa Lajos / Lóka – meditáció oktató, és védikus tanító

Keresésemet zsákutcákkal, spirituális krízissekkel, döbbenetes felismerésekkel, benső növekedéssel, és ezoterikus megtapasztalásokkal tudnám jellemezni. Ezen a benső úton a legtöbbet számomra a jóga meditáció adta.

Több mint 20 éve kutatom, és gyakorlom a meditációt, részesülök misztikus adományaiban.

2004 óta intenzíven jelen vagyok Indiában, és délkelet ázsiai országokban, ami lehetővé tette, hogy testközelből megismerjem a tradíciók örökségeit.

A természetközeli önfenntartó életmód szintén nagyon meghatározó az életemben.

Tucsa Lajos

Dr. Ungváry Lilla

Szemész szakorvos vagyok 30 éve, pilóták alkalmassági vizsgálatait végzem 22 éve és látástréninget tanítok 17 éve.

A látás folyamata, a látás és az elme, a látás és a test kapcsolatai érdekelnek. Számos külföldi tanfolyamon, kongresszuson képeztem magam, illetve hagyományos kínai orvoslást, szomatodrámát, szemtréninget tanultam, nemrég pedig az ayurvéda tudományával kezdtem ismerkedni.

Ezekből alakult ki az a holisztikus megközelítésem, ami jelenleg nálunk egyedülálló. Módszeremben foglalkozom a látást befolyásoló testi és lelki működésekkel. Engem lenyűgöz a látásunk összetettsége, különlegessége és azok a végtelen lehetőségek amik rejlenek benne, ha a mélyére ásunk.

Dr. Ungváry Lilla

Vágtázó csodaszarvas

Categories: PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

A Vágtázó Csodaszarvas az életenergia teljébe hajít, ahol mindannyiunk közös tudatalattijának világát az őserő táplálja. Zenéjük egy nagyobb valóság felé közelítő, hátborzongató eljárás az élet egyre erősödő átélésére. Koncertjeiken az örökérvényű emberi összetartozás, a barátság, az életöröm, az élet nagyszerűségének élménye csap fel, s hívja elő belőlünk a lélek manapság ritkán megelevenedő mélyvilágát.
Szent révület ez, ami valami olyat ad vissza az embernek, ami ugyan el nem veszett, de ilyen minőségben ritkán jelenik meg életünk sodrában. Elementáris, ösztönös, ezzel együtt mégis ott vannak a magasabb szférák, lelkünk legmélyének örömkiáltásai, a valódi szabadság szelleme, a természet, az istenek és az ember között átívelő híd.
A Vágtázó Csodaszarvas muzsikája az égig ér, és még azon is túl, örök lánggal a közepén. Tűz, ami bennünk, lelkünk mélyén él, ott lüktet örökké.

Vágtázó csodaszarvas

Veres Mónika

Categories: CSÜTÖRTÖK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

Előadóink között fogadjátok szeretettel Veres Mónika asztrozófust! Előadásának címe: Az új korszakban rejlő varázserő
“Az idei évben már elindul az a nagy kozmikus megtisztulás, ami pár év leforgása alatt valószínűsíthetően gyökeres változásokat hoz az emberiség, így a Kárpát-haza sorsában is. A sorsfordító Plútó vízöntő tísztító vízében való megfürdése ugyanis minden halott, idejétmúlt “rendszert” alaposan megújít. Csak a valódi szeretet alapú, az örök érték alapú maradhat meg hosszú távon. A nagy megújulás és felszabadulás ideje vár ránk, de érdemes figyelni néhány dologra, hogy a legjobbat hozd ki belőle most is! Erről is fogok beszélni a júliusi előadáson. Mire figyelj tudatosan, hogy éld meg jól az energiákat, hogy szárnyalj és ne zuhanj? Milyen mágikus eszközeid vannak ehhez, melyet egyszerűen is tudsz működtetni a hétköznapokban? Mit üzennek minderről a csillagok ragyogó fényjelei, mint ősi szimbólumok?”
Forrás: www.csillagtitkok.hu

Veres Mónika

Vörös Ákos

Categories: ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP

Reggeli jógaórákon, mantrázás alkalmával és egy izgalmas előadás keretében is találkozhatunk Vörös Ákossal, akit tűzjárásokról is ismerhetünk! Előadása témája a tudat hatása a testre, az anyagra.
“Vörös Ákos PrAkash vagyok, 30 éve a Samadhi Kör spirituális közösség és iskola vezetője.
A klasszikus Jóga már 40 éve a munkám és Utam alapja. Kundalíni Jóga tanárként, a saját Kundalíni fúziós jógáimat tartom, melyet kezdettől a hagyományos mantrákkal és feldolgozásokkal is együtt gyakorlok és tanítok.
Egyik fő tréningem a Samadhi Intenzív, a legendás Megvilágosodás-Intenzívre épülő gyakorlati tréning, elvonulás. A másik az önismeret mély szellemi alapja, az Enneagram típustan. 1994-ben a fordításomban jelent meg az első magyar nyelvű Enneagram-könyv, a tanítóm, Eli Jaxon-Bear műve. Később tapasztalataim alapján megírtam saját könyvem a témában, amelynek második, bővített kiadása nemrég jelent meg magánkiadásban.
Szeretettel várok mindenkit a rendszeres élő és online programjainkra, akit a mély, gyakorlati és intenzív, gyors változásokat hozó önismeret érdekel.”

Vörös Ákos

Vörös Tara

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK

“Vörös Tara vagyok, textilművességet tanultam és a mesterszakos diplomaprojektem során, ahol a légzés vizuális megfogalmazásával foglalkoztam, kezdtem elmélyülni különféle légzéstechnikák világában, válaszokat keresve az asztmámmal kapcsolatban.
Szerencsésnek érzem magam, hogy jógával és spiritualitással átitatott környezetben nőttem fel és jelenleg a Sivánanda Jógaoktató Alapképzésen tanulok, hogy mélyebben is elsajátítsam többek között a Pránajáma, a jógalégzés tanításait.

Olyan kérdések foglalkoztatnak, hogy milyen az egészséges légzés? Hogyan segíthet a mindennapi életünkben, ha megtanulunk a légzésünkre figyelni és irányítani azt? És végül, de nem utolsósorban miért lett az utóbbi években “divatos” a légzésünkkel foglalkozni?

Szeretettel várok mindenkit, hogy együtt lélegezzünk!”

Vörös Tara

Program

Hamarosan…

Gyakran Ismételt Kérdések

Helyszín

Hol lesz a fesztivál?
Békésen, a Dánfoki Üdülőközpontban https://danfok.hu/

Mikortól lehet érkezni?
Augusztus 5. hétfő 10:00-tól.

A helyszínen is lehet jegyet/bérletet venni?
Igen, készpénzzel vagy utalással. Szépkártyával nem.

Étkezés

Milyen ennivalót lehet ott venni?
Lesz előrendelhető menü (reggeli, ebéd, vacsora) és helyszíni büfé. Egészséges, növényi alapú (vegán) étkezést biztosítunk, Révász Péter, Csizmadia Nóra Lili és Buzsáki Dóra vezetésével.

A fesztiválon arra van lehetőség, hogy nagyobb számban egy féle ételsort készítsünk el étkezésenként. Lesz azonban büfé, ahonnan lehet kiegészítésként smoothiet, salátát, szendvicset, édességet, alkoholmentes hideg és meleg italokat stb. vásárolni.

Mikortól lesz hétfőn, augusztus 5-én, a megnyitó napján büfé?
Kb. 12:00-tól.

Egyéb

Hozhatok kutyát?
Nem, az üdülőközpont házirendje nem engedi meg.

Kell-e a workshopokra regisztrálni?
Csak néhány programra pl. egyes ételkészítő workshopokra, a tűzjárásra, a jeges vizes merülésre.

Információk