Varga Zsolt

Varga Zsolti 30 éve a zenei pályán sokféle műfajban tevékenykedik, számos ismert zenei formációban közreműködött, sok zenekar lemezén szerepelt (GaiaTree, Mooji kiadványok, Kirtan band, Bagdi Bella, Életfa mantra kör, Sattwa Sound Band, Matana, Prakash, The perfect name, Kinopuskin, Zselenszky band stb.). 4 évig volt Mooji – világszerte az egyik legismertebb spirituális tanító – zenekarának tagja Indiában és Portugáliában.
Jelenlegi zenekarai: GaiaTree, Eksomos, Trance Tribe, Pachamama band, stb.
Külső-belső zenei utazásain túl, dalai a természet csendjéből inspirálódnak. Ahogy Zsolti fogalmaz: „a zene forrása a csend, ahogy a fizikai világ forrása a végtelen tér. A zene egy könnyed utazás zajos elménkből szívünk végtelen csendjébe”
Zsolti meditatív handpan koncertjén helyük lesz a csodaszép hangok-nak, harmóniáknak, de a hangok közötti csendnek is..
„Az a belső minőség, amiben a zene fogan, jelenik meg a nyitott szívű hallgatóságban a zene átélése során. Mély lelki tartalom kifejeződései a dalok. Ezek a zenei motívumok a belső csendben születtek, így ezek segítségével a jelenlévők is megtapasztalhatják a szív leírhatatlan csendjét, ha odaadják magukat a meditatív zenei folyamatnak, ami tulajdonképpen a feszültségek hátrahagyása, és beleébredés a szív végtelen békéjébe, a Lét könnyed örömébe ”