Pribék István

Elkötelezett az egészség, a helyes életmód, a hidegvizes fürdőzések, a téli Balaton és Bakony népszerűsítése mellett Pribék István edző, a Balatoni Jegesmedvék alapítója, vezetője. Szerinte minden fejben dől el, az ember akaraterővel sok mindenre képes, például hidegvizes fürdőzésre is.

Ezzel a gondolkodással mászta meg a közel 6000 méteres Kilimandzsárót és nemrég rövidnadrágban, mínusz 16 fokban, hóban az 1603 méter magas csehországi Snezka hegyet.

Örömmel látja, hogy a jegesmedvék egyre többen vannak, az egész országból érkeznek a téli fürdőzésekre a Balatonhoz, köztük sok kezdő. A csapat kitűnő, egymást inspiráló, jókedélyű közösség is egyben. A téli Balatonnál mindenki, természetesen az, aki egészséges, szakmailag felépített, vezetett, biztonságos edzésen és hidegvizes fürdőzésen vehet részt. István szenvedélye a téli bakonyi túra is, az ottani fürdőzés, emiatt többnapos elvonulást szervez oda a testi, mentális feltöltődés miatt. Megtapasztalta, a hideg víz erősíti az immunrendszert, rengeteg energiát, különleges élményt ad, fokozza az éberséget, a koncentrációt, csökkenti a fáradtságot, javítja a mentális egészséget is, elűzi a stresszt. Büszke arra is, hogy sok embert az életmódváltással teljesen megváltoztatott, pozitívvá tett, ahogy Veszprémben és Székesfehérváron, a kettlebell, illetve gömbsúlyzós edzésekkel is, amelynek könnyű a használata, ugyanakkor látványos az eredmény. Nevezték az év embere versenyre.

https://magyarnemzet.hu/brand/orszagszerte/2024/01/pribek-istvan-a-balatoni-jegesmedve-minusz-16-fokban-rovidnadragban-maszott-hegyet