Petővári Bence

Petővári Bence vagyok, 15 éve foglalkozom növényekkel, egy rendhagyó úton. Nemcsak a modern fitoterápiát ismerem, hanem foglalkoztam az egyes komolyabb gyógyító tradíciók (Hagyományos Kínai Orvoslás, Ájurvéda, Antropozófus Orvoslás) növényképével és technikáival, valamint az alkimista szerkészítés hagyományával is.Mindezen ismereteimet olyan külföldi tanítók által is mélyítettem el, mint Matthew Wood. Ezen integratív szemlélet mellett a növényekkel való intuitív kapcsolatfelvétel is fontos része annak, amit az embereknek átadni igyekszem.

Hitvallásom: „A növények is élnek: az élő Szeretetből születtek, arra vágynak, és abba szeretnének visszatérni. Nem különböznek ebben az embertől. Épp csak nem vagyunk abban az állapotban, hogy meghalljuk őket, egyes állapotokban rájuk merjük bízni magunkat, vagy azt gondoljuk mi is tudunk nekik adni (pedig tudunk). Elsődleges célom, hogy a növények irányába egy bizalmas, megengedő és beengedő állapot felé segítsek minél több embert. Így emberek szívében egy az Élethez méltóbb kép alakulhat ki a növényekről.”

Az Integrál Növénytan alapítója vagyok és két könyv írója (Integrál Növénytan : Alapismeretek, Integrál Növénytan: Gyógynövénytár), ami a növények teljesebb megismerésére irányuló kezdeményezés. A növényvilágnak a fizikai mellett a holisztikus és spirituális perspektívából történő szemléletéről szól. Az Integrál Növénytan egyben egy iskola is, ahol holisztikus elvekre épülő növényi gyógyászatot lehet tanulni. Az Integrál Növénytan létrehozásának egyik fő célja, hogy elindítsa az embereket a növények teljesebb megismerésének irányába, és támogassa őket a növényekkel történő bensőségesebb kapcsolat kialakításában.