Nemessányi Roland

A MAGfesztivál zenei programját fogja színesíteni Nemessányi Roland, meditációk hangutazós támogatásával és örömzenéléssel, valamint a Doromb Improvicello zenekar tagjaként.

“Nemessányi Roland vagyok, a Balaton-felvidéken élek családommal természetközeli létformában. Hangfürdőket vezetek gongokkal, tibeti hangtálakkal, sámándobbal, természethangokkal, szakrális rezgésekkel. Hagyatkozom intuícióimra és a zengő meditációkban résztvevők érzéseire figyelve alázattal igyekszem szolgálni a jelen lévők hangutazását, hogy a legmegfelelőbb hangok szülessenek meg az adott térben.
Az évek során a sámándobolás, torokéneklés, és szívből zenélés váltak nálam hangsúlyossá. Kedvelem a dorombot és táltos énekeket, a változatos hangutazásokat. Az örömzenélések, együtt rezgések különösen gyógyítóak tudnak lenni tűz körül, egy jurtában, egy szakrális térben, vagy bárhol, ahol helyén való megélni az egység élményt egy szeretetteljes biztonságot adó közegben. Az ének, a zene fényesítik a lelket, mindenki megtalálhatja benne örömét, gyógyulását.”