Lipcseiné Liszkai Éva

2016-ban találtam rá a jógára, amely akkor már 3 éve hívogatott. Minden nap munkába menet és jövet egy jógaterem mellett mentem el, azzal a gondolattal, hogy talán be kellene mennem. Amikor végre átléptem a határaimat és kipróbáltam egy órát, úgy éreztem, megérkeztem, ez az én világom és abban is biztos voltam, hogy ezt a határtalan szabadság és flow élményt mindenki másnak is meg kellene ismernie.
Jógaoktató lettem, egy csodálatos utazás elején. Rengeteget változott az életem, testi, lelki és mentális szinten is. Sokat fejlődtem, szembesültem Önmagammal, a hibáimmal, a korlátaimmal, hozott és felvett helytelen mintákkal és szokásokkal, de megtanultam meglátni és elismerni magamban a jót is. Elfogadtam, elengedtem, változtattam, fokozatosan és továbbra is. Az első lépés megtétele, ha az a komfortzónánkon kívül van, nem könnyű, de, ha a helyeden vagy az élet áramlása már hozza a következőt. Megtanultam kismamákkal, babákkal, gyerekekkel és idősebbekkel is jógázni, mert a jóga mindenkié kortól, nemtől, testi állapotoktól függetlenül. Oktatok LoveYourBelly tornát, amellyel a szétnyílt hasizmot regeneráljuk, hogy a mozgás így is biztonságos legyen. Az utóbbi hónapokban pedig számos workshopot is tartottunk a növényi alapú konyha megismertetésére.
Békésen élek, egy szép kisvárosban és itt is dolgozom, a YOGA for Balance jógastúdiót vezetem. Célom, hogy minél több emberrel megismertessem a jógát, hogy az emberek megtanuljanak csak Önmagukra figyelni, a külvilágot időnként teljesen kizárni. Hiszem, hogy ebben a zajos, ingerektől túlfűtött világban, ha az ember a szokásává teszi a jógát és a meditációt, akkor el tud majd csendesedni, így az egyensúly megőrizhető és kialakítható egy más minőségű élet, hiszen a rendszeres gyakorlással a jóga további áldásos hatásai már maguktól működnek.