Gaia Tree

A fesztivál zenei sokszínűségét fogja gazdagítani a GaiaTree is! Igazi táncolós, gyógyítós, szakrális világzene!
A GaiaTree különböző tradíciók világát elegyíti, megjelennek gyógyító dalok az amazonasi törzsi hagyományokból, meditatív handpan hangzásra épülő szerzemények, a szitár különleges éteri atmoszférát teremtő hangzásvilága, virtúóz klarinét játék, és a bulizni vágyók nagy örömére dinamikus, és igen táncos tempóra gyorsuló indiai kirtanok – ahol a résztvevők együtt énekelhetnek a zenekarral – és amikor a táncos hangulat igazán kiteljesedik, akkor elindulnak a GaiaTree stílusát leginkább jellemző „védikus-rap” jellegű dalok is.
A zenekart Varga Zsolti (Kirtan band, exOMos, Pachamama band, Downtown satori, stb) alapította. Zsolti a zenéről, és a GaiaTree-ról így fogalmaz: „A zene forrása a csend, ahogy a fizikai világ forrása a végtelen tér. A zene egy könnyed utazás zajos elménkből szívünk végtelen csendjébe” „A zene születésének lényegi, és mélységi helye a jelen pillanat. Az itt és most együtt dobbanó szívek közös tánca, ének, ritmus, és hangszerek egyidejű játéka hozza létre azt a kaput, mely a Lét örömére, a belső békére, a Mindenség végtelen szeretetére nyílik. A szívben fogant zene harmóniáival való utazás kellemesen simogató módja valódi természetünk felfedezésének.”
A GaiaTree zenekar tagjai: Varga Zsolti (ének, gitár, handpanek, dobok), Tóth Kern Enikő – ének, Takács Éva Bianka – ének, dobok. Paula Chelemen – klarinét, didgeridoo, Veress Zsolt – szitár, ének, Juhos Gábor – basszusgitár.