Ekés András

Az ökotudatos közlekedés témakörével is foglalkozik a MAGfesztivál ÖkoTÉRnek gazdag programja. 🚴‍♂️ Ide várjuk Ekés Andrást is!
András 2002 óta foglalkozik város- és közlekedésfejlesztéssel hazai és nemzetközi környezetben.
Tanulmányait Budapesten, a franciaországi Bordeaux-ban, majd Győrben végezte, tájépítészmérnök és közlekedési szolgáltatás tervező szakmérnök. Elhivatott az élhető városok és a fenntartható városi közlekedés érdekében.
2002 és 2015 között a Városkutatás Kft. munkatársa, később ügyvezető igazgatója volt, 2015 óta a Mobilissimus ügyvezetője, illetve emellett dolgozik a FAIRTIQ közlekedési mobil app készítői számára is. A Mobilissimus fő területe a közlekedésfejlesztés, és leginkább az emberközpontú tervezés, amelyre ma különösen nagy igény kellene, hogy legyen.
András munkatársaival kidolgozta számos hazai és külföldi város közösségi közlekedésének megújítási terveit, ahol az utasforgalmi felvételektől a hálózat, a menetrend és az utastájékoztatás újratervezéséig és a megvalósításig számtalan lépést koordináltak. Nemzetközi, EU-s munkában is részt vesz, melyek fő iránya a fenntartható városi mobilitás iránti szemléletformálás, a közösségi tervezés közlekedési problémák megoldására. Rendszeres előadója és trénere mobilitással
kapcsolatos egyetemi képzéseknek, illetve hazai és nemzetközi konferenciáknak.
Sokat fényképez, főleg a bennünket körülvevő városi környezet és közlekedés világát, gyakran hozza mozgásba a fotóival a várost, ahol épp jár. Ez nem csak szakmai ártalom, hanem relaxáció is. András olyannal foglalkozik, amelyről mindig is álmodott.